Secretiile vaginale - cand trebuie sa mergem la doctor

Secretiile vaginale – cand trebuie sa mergem la doctor

0

Este bine de stiut ca este normal ca orice femeie sa aibe secretii vaginale. Acestea au rolul lor pentru a elimina bacterii si de a pastra vaginul curat si ajuta la prevenirea eventualelor infectii.

Cand trebuie sa ne ridice semne de intrebare secretiile vaginale?

Atunci cand are loc o schimbare de cantitate, culoare sau miros a secretiilor este clar ca a aparut o problema ce ar trebui investigata de medicul specialist. Aparitia acestor probleme este insotita de cele mai multe ori si de alte simptome, cum ar fi mancarimi, usturimi sau dureri in timpul actului sexual.

De asemenea, exista si cazuri cand secretiile sunt diferite fata de obicei, dar acest lucru este normal, iar asta se poate intampla atunci cand femeia este insarcinata, uneori posibil cand alapteaza din pricina transformarilor hormonale prin care trece organismul sau in perioadele de stres intens.

Cand trebuie sa mergi la medic datorita secretiilor vaginale

Exista secretii vaginale care este evident ca ascund o problema si acestea trebuie sa te trimita direct la medicul specialist.

  • Secretiile care contin sange. De fapt, orice tip de sangerare in afara perioadelor de menstruatie ar trebui sa ridice semne de intrebare si ar trebui investigate la medicul ginecolog. Ele pot ascunde cauze multiple, pentru care medicul va institui tratamentul adecvat.
  • Secretii de culoare gri deschis. Indica de cele mai multe ori o infectie. Trebuie vazut insa ce tip de infectie si mai trebuie avut grija la igiena personala.
  • Scurgerea galben-verzuie sau maro deschis. Daca este insotita de dureri sau usturimi la urinare, este aproape sigur ca este vorba despre infectia cu Trichomonas. Desigur, diagnosticul cert nu se poate pune decat in cabinetul medicului.

Metoda de diagnostic este prelevarea de secretie din cervix, pentru analiza acesteia si pentru efectuarea testului Babes-Papanicolau.

In functie de tipul infectiei, pacienta va primi un tratament specific.

Majoritatea infectiilor au simptome neplacute, de aceea ele sunt, evident, mai bine de evitat.

Cateva metode simple prin care puteti face acest lucru sunt igiena riguroasa, sex protejat, mai ales daca este vorba despre parteneri multipli, nu folositi geluri de dus parfumate pentru spalaturile interne, intrucat acestea fac mai mult rau decat bine, pentru ca mai degraba distrug flora bacteriana decat sa dezinfecteze.

sursa

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.