Sectia de Chirurgie Vasculara de la Spitalul Judetean Timisoara, modernizata / VIDEO

0

Clinica de Chirurgie Vasculara ,din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timsoara a fost renovata si modernizata. In urma acestor lucrari, fiecare salon dispune de o sursa de oxigen si de aspiratie, baie dotata cu toate accesoriile pentru persoanele cu dizabilitati, iar fiecare pat are alarma si lumina individuala. Pacientii dispun si de acces la internet.

 

La ceremonia de receptie a lucrarilor de reabilitare, Prof. Dr. Mihai Ionac, seful Clinicii de Chirurgie Vasculara, a declarat: “Am pornit ceea ce noi am considerat si mai consideram si acum, un proiect comunitar, un proiect de responsabilitate sociala si comunitara. Si cu ajutorul Asociatiei CompasX, o asociatie care este dedicate prevenirii amputatiilor, am primit o serie de sponsorizari si practic am fost obligati sa fim optimisti de la inceput, pentru ca in prima jumatate de an am obtinut peste 40.000 de euro, cam 35.000 de euro. Inclusiv pacientii ne-au sprijinit, cu o suma de aproximativ 50.000 de lei. Aici ne-au ajutat inca de la inceput, cu sume mari, firma UCB, dupa aceea ne-a ajutat Mitropolia Banatului. A fost extrem de prompta si ne-a ajutat cu o suma care ne-a permis sa renovam un salon intreg. Dupa aceea ne-a ajuat, la fel, cu o suma care ne-a permis sa renovam un salon intreg, firma Si a fost Clubul Rotary Ripensis. Practic, de Craciunul 2014 am primit un salon de la Dräxlmaier si de Craciunul 2015, de la Rotary Ripensis. Si ultimele lucrari s-au finalizat cu holul. Practic, acum, in sfarsit, clinica are o fata noua. Cel mai important este ca vreau sa multumesc in primul rand conducerii spitalului. Multumesc celor doi directori ca sunt aici de fata. Ne-au ajutat foarte mult, pentru ca fara sprijinul personalului tehnic, nu am fi putut face nimic. De asemenea, o parte din lucrari au fost finantate prin intermediul spitalului, ori direct, ori de la Consiliul Judetean. De altfel, de la Consiliul Judetean am primit suma de 200.000 de euro”.

Este cea mai noua sectie din Spitalul Judetean. Se vede ca un  bun gospodar stie ce are de facut in cadrul sectiei. Chiar daca este cea mai mica sectie, de 27 de paturi, din cele chirurgicale, s-au preocupat sa creasca si calitatea hoteliera, in cadrul Spitalului Judetean. Si cu ajutorul Consiliului Judetean , care in ultimii doi ani a investit. Cifre uriase au fost alocate Sanatatii, de catre Consiliul Judetean. Dorim ca toate sectiile din Spitalul Judetean sa arate cum arata astazi Sectia de Chirurgie Vasculara. Ceilalti sefi de sectie, tot colectivul Spitalului Judetean, este implicat in acest proces de modernizare, atat din punct de vedere al actului medical, cat si din punct de vedere al conditiilor hoteliere. Eu sper ca in cursul anului 2016 – 2017, sa putem spune ca tot spitalul a fost modernizat, a fost trecut printr-un process de modernizare complete, astfel incat dupa 40 si ceva de ani de activitate a Spitalului Judetean, sa ne putem mandri ca si din acest punct de vedere, pa langa cel medical, Spitalul Judetean se poate mandri cu aceste conditii”, a spus  Prof. Dr. Marius Craina,Marius Craina, managerul Spitalului ClinicJudetean de Urgenta Timisoara.

Clinica de Chirurgie Vasculara, cea mai tanara din centrul medical universitar timișorean, implineste, in 2016, 10 ani de la infiintare. In momentul de fata, clinica dispune de noua saloane și 27 de paturi. In cadrul sectiei de Chirurgie Vasculara activeaza in prezent 19 medici, noua asistente si cinci infirmiere, care asigura ingrijirea a peste 2.000 de pacienti anual.

 

Share.

Leave A Reply