Servicii de second opinion prin telemedicina

Servicii de second opinion prin telemedicina

0

Gratie unui parteneriat international, pacientii beneficiaza de servicii moderne de second opinion, consultatii oncologice preventive, tumor board si tratament chimioterapic. Cum se acorda serviciile de second opinion, prin telemedicina, in provincie?

Parteneriatul dintre Gral Medical si AKH Viena e catalogat, de primii, drept ”cel mai mare parteneriat oncologic din Romania”. Gratie acestuia, peste 900 de pacienti au apelat anul acesta, pana in prezent, la serviciile de second opinion oferite de medicii austrieci, prof dr. Thomas Brodowicz si prof.dr. Cristoph Zielinski. Consultatiile au oferit informatii nu numai in cazurile complexe de cancer cu recidiva si-n faze avansate ale bolii. Au fost situatii in care oamenii s-au adresat medicilor in scop preventiv, uneori pentru ca aveau antecedente de cancer in familie.

Second opinion, prin telemedicina – medicul poate sa ofere consultatii in aceeasi zi pacientilor din Sibiu si Focsani

Second opinion – Gral a implementat sistemul de telemedicina in provincie, iar medicul austriac poate sa ofere consultatii rapid, in aceeasi zi, tuturor pacientilor din mai multe orase (Pitesti, Valcea, Sibiu, Focsani, Ploiesti sau Craiova). Fiecare pacient este preluat de catre un manager de pacient, se preia dosarul medical, in format electronic sau direct la clinica partenera, dupa care investigatiile sunt traduse de catre un medic oncolog din cadrul spitalului OncoFort. Dupa ce dosarul este complet se stabileste ora programarii la clinica din orasul pacientului. La sesiunea de telemedicina, se poate prezenta si un membru al familiei, in cazul in care pacientul din motive medicale nu poate veni, iar dupa consultatie pacientul primeste o fisa medicala cu recomandarile oncologice si programul de urmarire al tratamentului.

”Dupa aproape 4 luni de telemedicina, cele mai frecvente cazuri au fost din sfera cancerului mamar, colorectal, tractului gastrointestinal, sarcom, cancer pulmonar, prostata, col uterin, dar am avut pacienti care au dorit doar un consult preventiv deoarece aveau antecedente de cancer in familie”, a declarat medicul austriac Thomas Brodowicz, unul din cei doi medici care au oferit servicii de servicii de second opinion.

In cazurile in care se acorda servicii de second opinion prin telemedicina, pacientii sunt scutiti de drumuri suplimentare in Capitala, costurile consultatiilor sunt mult mai mici, iar medicii stabilesc un parteneriat de lunga durata cu medicul austriac.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.