Serviciul de Ambulanta Bucuresti cauta eroi

Serviciul de Ambulanta Bucuresti cauta eroi

0

Serviciul de Ambulanta Bucuresti – Ilfov a lansat proiectul “Exista un erou, in fiecare dintre voi“, prin care oamenii sunt incurajati sa se inscrie  intr-un program de voluntariat.

Voluntarii vor invata de la medicii de pe ambulanta cum sa acorde primul ajutor, apoi prin intermediul unei aplicatii, vor fi solicitati in caz de urgenta.

salvare

In Romania, personalul medical de pe ambulanta este  insuficient

In acest moment avem, in Romania avem un doctor la 38500 de oameni si un asistent medical la 16000.

“Se verifica starea de constienta, respiratia, compresii toratice si ventilatie, se repeta aceste manevre pana cand ajunge echipajul de la ambulanta, de la Smurd, de la pompieri” explica medicii de la ambulanta.

Medicul Radu Zamfir este implicat si el in proiectul Serviciului de Ambulanta

Medicul Radu Zamfir este implicat si el in proiectul serviciului de ambulanta, care, a explicat oamenilor, cum poate fi salvata o viata.

Programul imbunatateste timpul de reactie pentru ajutorul initial acordat in cazul unei urgente…bazandu-se pe volutarii care vor sa dea o mana de ajutor ca o punte de legatura intre momentul incidentului si cel al sosirii ambulantei.“, a spus Radu Zamfir.

Cei care vor dori sa devina voluntari in cadrul proiectului “Exista un erou, in fiecare dintre voi“, vor fi instruiti 2 zile de medicii de la servicul de ambulanta.

Pana acum peste 517 bucuresteni au decis sa devina voluntari prin acest proiectal serviciului de ambulanta.

Serviciul de ambulanta are insa nevoie de mai multi ca sa poata interveni in orice zona din Bucuresti in 5 minute. 

sursa: stirileprotv.ro

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.