Sesiune de examene in Sanatate: cine, cum, unde se poate inscrie

0

Ministerul Sanatatii a venit luni cu detalii despre sesiunea de examene pentru medici, dentisti si farmacisti care se va derula in cursul lunii viitoare.

In urma acestor examene sunt obtinute atestatele de studii complementare: Ultrasonografie generala, Chirurgie laparoscopica ginecologica, Histeroscopie, Colposcopie, Cardiologie interventionala si altele.

Sesiunea de examene se desfasoara incepand cu data de 18 mai. Se pot inscrie candidatii care finalizeaza pana la data de 30 aprilie pregatirea teoretica si practica efectuata in vederea obtinerii atestatelor de studii complementare.

inscrierea candidatilor la examen se va face incepand cu 11 aprilie si pana in 25 aprilie inclusiv, la sediul Ministerului Sanatatii din str. George Vraca nr. 9 din Bucuresti, cu exceptia atestatului in Implantologie. inscrierile pentru acest atestat au loc se fac in aceeasi perioada, prin Directiile de Sanatate Publica din centrele universitare in care s-a facut pregatire pentru obtinerea acestui atestat, respectiv Bucuresti, Cluj, Iasi si Timisoara.

Arondarea candidatilor pe centre universitare medicale va fi comunicata in ziua de 6 mai pe site-ul Ministerului Sanatatii. Listele candidatilor al caror dosar de inscriere este admis, precum si presedintele de comisie, locul, data si ora de prezentare la examene, pentru toate atestatele, vor fi afisate in 12 mai, pe acelasi site. Alte informatii despre aceste atestate, dar si despre actele necesare la inscriere se gasesc in publicatia de concurs.

Aceste examene se vor desfasura in centrele universitare medicale acreditate de Ministerul Sanatatii, in care s-a efectuat pregatirea.

Pentru fiecare proba de examen, nota minima de promovare este 5, cu exceptia probelor de examen de atestat pentru care sunt precizate alte conditii minime de promovare. Media finala minima de promovare a examenului pentru obtinerea atestatelor de studii complementare este 7.

Share.

Leave A Reply