Sesiunea de admitere septembrie 2015 - locuri disponibile

Sesiunea de admitere septembrie 2015 – locuri disponibile

0

Nici nu s-au stins ecourile admiterii la Medicina din luna iulie, ca deja se vorbeste de sesiunea de admitere septembrie 2015 – vezi ce universitate a venit cu precizari!

Sesiunea de admitere septembrie 2015 – UMF Tg. Mures pune la dispozitia candidatilor posibilitatea de a se inscrie la programele de studii Medicina si Medicina Dentara, cu urmatoarele precizari:

Studentii admisi la aceste programe vor studia la limba romana sau limba maghiara ca program de baza, pentru care vor prezenta competenta lingvistica dar vor avea posibilitatea de a opta pentru a studia unele discipline in limba engleza. Taxa de scolarizare va fi de 5.000 euro /an pe toata perioada scolarizarii.

Sesiunea de admitere septembrie 2015 – numarul de locuri scoase la concurs pentru fiecare program este urmatorul:
– Medicina – limba romana: 25 locuri
– Medicina – limba maghiara: 25 locuri
– Medicina dentara – limba romana: 5 locuri
– Medicina dentara – limba maghiara: 5 locuri

La sesiunea de admitere septembrie 2015, metodologia de admitere va fi identica cu cea din sesiunea iulie 2015.

Pentru sesiunea de admitere septembrie 2015, perioada de inscriere va fi 9-11 septembrie 2015 iar data examenului va fi 15 septembrie 2015. Inscrierea se va realiza exclusive online. Pentru candidatii care nu au cetatenie romana, dosarul de inscriere si taxele de inscriere vor fi cele specifice admiterii la lb engleza.

Studentii admisi vor ramane la aceasta forma de scolarizare pana la incheierea studiilor. Trecerea la programele de studii in limba romana sau in limba maghiara, la buget sau cu taxa anuala de 8.000 lei se va putea face doar sustinand un nou examen de admitere si obtinand media minima a ultimului clasat la buget (pentru cei care solicita transfer la locuri bugetate – exclusiv in anul I) sau la taxa ( pentru cei care solicita transfer la locuri cu taxa de 8.000 lei – in anul corespunzator). In asemenea conditii, creditele obtinute vor fi recunoscute in conditiile precizate de Regulamentul de aplicare a sistemului european de acumulare şi transfer de credite de studii, iar studentii vor intra in procesul de reclasificare anuala buget/taxa incepand cu anul universitar urmator celui in care a avut loc transferul.

Studentilor admisi la aceasta forma de scolarizare nu li se va acorda ulterior transfer in alte centre universitare.

Studentii admisi la aceasta forma de scolarizare nu vor fi inclusi in procedura de clasificare anuala specifica studentilor la buget/cu taxa, deci nu vor putea deveni, de-a lungul anilor de studii, studenti la buget si nici bursieri decat in conditiile precizate mai sus: concurs de admitere – an intermediar cu taxa in lei – reclasificare in anul urmator.

La confirmarea locului obtinut in urma admiterii in sesiunea de admitere septembrie 2015, se va completa si o anexa specifica in care se vor preciza optiunile de studiu.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.