Sex în timpul sarcinii: Cum poate afecta relaţia sexuală dezvoltarea fătului?

Sex în timpul sarcinii: Cum poate afecta relaţia sexuală dezvoltarea fătului? (VIDEO)

1

Cuplurile care aşteaptă un copil se confruntă deseori cu întrebări pe tot parcursul sarcinii. Cea mai mare îngrijorare este legată de sănătatea bebeluşului care încă se formează. Una dintre întrebările importante pe care şi-o pun viitorii părinţi este legată de sexul în timpul sarcinii: „Cum poate afecta relaţia sexuală dezvoltarea fătului?”. Noi am întrebat specialiştii, iar în cele ce urmează cuplurile interesate vor afla câteva dintre răspunsuri.

“Sarcina, nefiind prin definiție o boală, dacă decurge bine, fără probleme deosebite, se poate avea contact sexual până în ultimul trimestru de sarcină, mai precis până în ultima lună. Atunci, (în ultima lună de sarcină – n.r.) se contraindică contactul sexual, pentru că poate să declanșeze o naștere prematură”,  ne-a declarat Florin Dorneanu, medicul primar obstetrică-ginecologie.

sex in timpul sarcinii

Pe lângă latura medicală a sexului în timpul sarcinii, intervine și cea psihologică. Cele mai des întâlnite probleme într-un cuplu de viitori părinți sunt lipsa atracției bărbatului față de femeie, lipsa dorinței sexuale a femeii sau îngrijorarea celor doi față de viitorul copil.

Psihologul Adina Berar din cadrul clinicii ”Ginatal” din Timișoara spune că cel mai important lucru pentru parteneri privind sexul în timpul sarcinii este comunicarea:

Am avut cazuri în care femeia spunea că nu are această dorință, nu simțea nevoia, și era îngrijorată de felul în care va fi afectată relația de cuplu. E bine să aibă loc o discuție deschisă între cei doi parteneri, e bine să cunoască faptul că, dacă nu există riscuri, se poate desfășura actul sexual. În timpul sarcinii au loc anumite modificări fizice, clar, la femeie, și atunci partenerul ar putea să simtă niște schimbări în ceea ce privește atracția față de soția sa. Absența dorinței apare cel mai des și atunci încercăm să vedem care e cauza.”

Așadar, cuplurile care se regăsesc în cazurile specificate de către specialiștii noștri și care doresc să discute despre sexul din timpul sarcinii, trebuie să nu ezite să ceară ajutorul. Atât medicul, cât și psihologul îi pot ajuta.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Sex in timpul sarcinii: Cum poate afecta relatia sexuala dezvoltarea fatului? (VIDEO) | Asociatia Medicilor de Familie Mures

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.