Sfaturi pentru femeile gravide in aceste vremuri dificile

Sfaturi pentru femeile gravide in aceste vremuri dificile

1

În aceste vremuri dificile în care controlul la medicul curant a fost restricționat pentru cazurile care nu sunt urgente, o anume categorie de femei are în mod special de suferit. Este vorba despre cele care poartă în pântec o viață de care, acum mai mult ca oricând, trebuie să aibă grijă. Pentru că nu mai pot merge la control așa cum ar fi făcut-o fără măsurile de urgență luate la noi în țară, am stat de vorbă cu doctorul Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică ginecologie, pentru câteva sfaturi importante, astfel încât femeile însărcinate să nu intre în panică.

“Ce trebuie să spunem din capul locului este că femeile gravide nu sunt mai expuse la virus decât celelalte categorii ale populației”, ne-a precizat dr. Andreas Vythoulkas, care a continuat cu cele mai importante sfaturi pentru gravide, în această perioadă.

  • Evitați deplasările inutile – amânați tot ce nu este urgent în această perioadă și stați acasă, într-un mediu sigur. Chiar și cumpărăturile ar fi bine să fie făcute de un alt membru al familiei.
  • Cât mai puțin stres! Este o perioadă stresantă, iar stresul nu face bine unei femei gravide. De aceea, recomand cât mai puțin acces la informațiile zilnice – de cel mult doua ori pe zi este o expunere suficientă. În rest, este timpul pentru cât mai multă odihnă, pentru filme și cărți bune, pentru companie plăcută și gânduri pozitive, chiar dacă, poate, este cel mai dificil de pus în aplicare sfat.
  • Hidratarea corespunzătoare este indicată pentru evitarea infecțiilor urinare, care sunt mai frecvente atunci când vorbim despre o femeie gravidă. Consumul a 2l de apă plată pe zi ar putea ține la distanță astfel de neplăceri.
  • Alimentați-vă corect! Nu săriți peste mese, consumați alimente diversificate și sigure, nu consumați carne crudă, lactate nepasteurizate și nici brânzeturi cu mucegai. Aportul de calorii ar trebui obținut din proteine și lactate de calitate, legume și fructe din belșug. Nu consumați alcool, chiar dacă, pentru o clipă, vi se pare potrivit contextul. În sarcină, alcoolul este complet interzis.
  • Urmăriți online cursuri pentru gravide. De asemenea, un jurnal de sarcină folosește și pentru umplerea timpului, dar poate conține informații relevante și pentru medic, pe care, în timpul unei conversații telefonice le-ați putea uita.
  • Nu folosiți automedicația. Pe perioada sarcinii, chiar orice medicament trebuie verificat cu medicul curant.
  • Pentru orice modificare a stării normale, luați legătura cu medicul care vă urmărește sarcina.

Dr. Andreas Vythoulkas, contributor Televiziunea Medicala

andreas-vythoulkas

Dr. Andreas Vythoulkas este medic specialist obstetrica-ginecologie, cu competente in infertilitatelaparoscopie, ecografie, histeroscopie si colposcopie.

Absolvent al Masteratului din cadrul Clinicii Genesis din Atena, sub coordonarea cunoscutului Dr. Pantos, Dr. Vythoulkas a dobandit expertiza si compentente in probleme de infertilitate si, implicit, in domeniul tehnicilor de reproducere umana asistata.

In prezent, Dr. Vythoulkas este doctorand in Obstetrica-Ginecologie, cu specializare in endometrioza si infertilitate. Doctorul Andreas Vythoulkas este reprezentant in Romania al Clinicii Genesis Atena (Grecia) si detine statutul de membru al Societatii Elene de Obstetrica si Ginecologie si al Federatiei de Medicina Fetala din Londra (Marea Britanie).

https://www.facebook.com/andreas.vythoulkas.md/

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Sfaturi pentru femeile gravide in aceste vremuri dificile • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.