Sfaturi pentru medicii rezidenti: cum sa-ti alegi specialitatea (VIDEO)

4

Un sfat important pentru cei care vor da examenul de Rezidentiat in toamna este ca odata ce au obtinut punctajul dorit, poate chiar unul mai bun decat si-au imaginat, este sa nu-si aleaga o specialitate mai bine vazuta de catre alti colegi sau familie sau prieteni, doar pentru faptul ca pot sa faca asta.

Daca ei isi doresc sa faca o specialitate in care se simt foarte confortabil, pe care o vad facand-o tot restul vietii, atunci este bine sa aleaga in continuare aceea specialitate, chiar daca punctajul pe care l-au obtinut le permite sa aleaga specialitati mai bine vazute cum sunt chirurgia plastica sau cardiologia.

Este foarte important sa-ti placa ceea ce faci. Atunci cand alegi specialitatea nu alegi pentru o luna, doua ca si atunci cand ai un stagiu in facultate, timp in care poti sa induri si o materie care nu-ti place si sa inveti in ciuda faptului ca nu te pasioneaza.

In clipa in care iti alegi specialitatea va fi ceea ce vei face tot restul vietii profesionale, si tocmai faptul ca iti place ceea ce faci te va mult sa depasesti toate neajunsurile, fie ale meseriei sau ale sistemului.

Pentru mai multe informatii despre cele doua carti scrise pe tema studentiei si rezidentiatului, intra pe www.stefangutue.com/carte

autor: Stefan Gutue

Share.

4 Comments

  1. ce il tot aratati pe acest pseudodoctor, chiar credeti ca avem nevoie de parerile lui si de cartile lui idioate.

      • Daca mi-ar permite experienta sa ofer sfaturi pentru tineri mei colegi cu cea mai mare placere, dar deocamdata nu pot face asta, dar tineri medici inclusiv eu si colegi mei ar prefera sa citeasca pareri si articole medicale realizate de un om care a realizat sau este in curs de a realiza ceva in cariera medicala. Acest personaj care apare destul de des in articolele voastre nu se incadreaza in aceste criteri poate doar pentru studenti de anul 1-3. Sper sa tineti cont de parerile noastre, succes in toate.

  2. Intra omul crezand ca e vorba de un articol interesant frumos documentat si scris si mereu da de omul asta care aparent a ajuns etalon. Dupa ce s-a tarat 6 ani prin facultate, a terminat si el o specializare si acum imparte in stanga si dreapta sfaturi idioate pe care el nu le-a urmat niciodata, ba unde pui ca mai scrie si carti. In loc sa intrebati un doctor cu experienta multa in spate care sa aiba si contact cu studentii, il intrebati pe neica-nimeni asta. Ce sa zic.. Succes mai departe.. O sa aveti nevoie la ce hal de jurnalism faceti aici si ce oameni promovati.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.