Sforaiti? Aplicatie gratuita Android - Help! Snoring

Sforaiti? Aplicatie gratuita Android – Help! Snoring

0

Sforait, somn neodihnitor, treziri repetate? Suferi de tulburari ale somnului, mai precis de apnee in somn de tip obstructiv? A fost lansata varianta Android pentru aplicatia Help! Snoring.

Persoanele care sufera de sindromul de apnee in somn se opresc in mod repetat din respirat in timpul somnului, pentru intervale cuprinse intre câteva secunde, un minut sau chiar mai mult. Aceste intreruperi produc o scadere a cantitatii de oxigen din sange, fapt ce poate provoca grave complicatii sau chiar moartea. Problemele sindromului de apnee in somn, carora li se adreseaza Help! Snoring, sunt mult mai multe: somnolenta diurna, depresie, probleme sociale si familiale, disfunctii sexuale, dificultati de concentrare. Pe acest fond se produc accidentele rutiere, cauzate de atipirea la volan.

De ce Help! Snoring? Somnolenta a fost asociata in 31-41% din accidentele majore ale vehiculelor. Conform unei recente directive europene privind permisele de conducere, candidatii sau conducatorii auto trebuie sa se supuna unei consultatii medicale de depistare a apneei in somn. Iar reglementarea a fost transpusa recent in legislatia romaneasca!

Ce face Help! Snoring?

Varianta android pentru Help! Snoring a fost lansata joi de Societatea Româna de Pneumologie, Philips Respironics si M2000 Multimedia Systems. Ea este disponibila gratuit pentru toate persoanele care sufera de tulburari ale somnului (apnee in somn de tip obstructiv) sau doresc sa se informeze asupra acestora.

“Help! Snoring” este aplicatia gratuita care,http://www.televiziunea-medicala.ro/aplicatia-care-te-invata-sa-acorzi-primul-ajutor-dezvoltata-de-un-tanar-din-timisoara/ in numai câteva minute:

– pretesteaza riscul de apnee in somn
– ofera informatii despre boala, complicatiile ei, diagnostic si tratament
– te trimite catre cel mai apropiat cabinet de somnologie

Aplicatia Help! Snoring se poate descarca gratuit de la:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.helpsnorringg pentru Android

https://appsto.re/ro/B7277.i pentru IOS

“Apneea obstructiva afecteaza aproximativ 4% din populatia adulta. O mare parte din cazuri raman nediagnosticate. Daca sforaiti tare, aveti pauze in respirație, va treziti cu o sufocare in timpul noptii si daca manifestati somnolența excesiva, dureri de cap, iritabilitate, oboseala si lipsa de concentrare in timpul zilei, aveti chestionarul de ajutor gratuit. Help! Snoring descrie factorii de risc prezentati de apneea obstructiva. Puteti gasi un medic si puteti face o programare, folosind harta de localizare”, transmit realizatorii aplicatiei Help! Snoring.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.