Si copiii pot suferi efecte de lunga durata dupa infectarea cu coronavirus

Si copiii pot suferi efecte de lunga durata dupa infectarea cu coronavirus

1

Specialistii atrag atentia ca si copiii au de suferit de pe urma efectelor de lunga durata pe care le provoaca boala COVID-19. Asta inseamna, ca, desi s-au vindecat, unele simptome pot persita mult timp dupa aceea. Acest lucru se poate intampla indiferent daca la inceput au avut doar simptome usoare:

„Persistenta particulelor virale in organismul pacientului duce la un raspuns inflamator persistent, adica mai simplu spus continua sa arda focul in jar si nu mai avem flacari foarte mari. Acest micro-razboi la nivel imunologic se poate manifesta prin pierderi de memorie, performate scolare net mai proaste decat inainte, oboseala, dureri de cap, de muschi”, explica medicul pediatru Mihai Craiu.

Copiii nu raman contagiosi

Pediatrul precizeaza, insa, ca cei mici nu mai sunt contagiosi dupa prima saptamana de boala si se pot intoarce in colectivitati.

„Dincolo de o saptamana de boala acuta, copiii, chiar daca mai au simptome si chiar daca ar putea sa mai aiba teste imunologice, nu teste din saliva sau din nas, pozitive, ei nu mai dau altor copii. Deci, din punctul acesta de vedere parintii pot sa stea linistiti daca se reintoarce in clasa un copil care a avut Covid si dupa o saptamamana vine inapoi si el inca isi mai trage nasul sau se freaca la ochi sau mai are cine stie ce mici simptome respiratorii”, a mai precizat Mihai Craiu.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Si copiii pot suferi efecte de lunga durata dupa infectarea cu coronavirus • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.