Simpozion de chirurgie laparoscopica, la Spitalul Athena din Timisoara

0

137_articolSpitalul Athena din Timişoara organizează în zilele de 22 şi 23 iulie 2010 “Simpozionul de chirurgie laparoscopică avansată – aplicată în ginecologie”.Evenimentul va avea loc la Spitalul Athena, pe Calea Aradului, nr. 113 şi are scopul de a leprezenta medicilor colaboratori ai spitalului nostru un aparat relativ nou în medicină numit morcelator.

În momentul de faţă există două trenduri în lume: “fast band surgery”(chirurgia de bandă rapidă) şi “day surgery” (chirurgia de o zi). Plecând de la aceste trenduri şi de la ideea că pacientul nostru este pe primul loc, am achiziţionat morcelatorul, singurul aparat din vestul ţării. Acesta permite extragerea unor fibroame de dimensiuni mari prin trituare, eliminarea făcându-se prin incizii de 1 cm. Totodată, în cadrul celor două zile de training, se vor folosi alte două instrumente, cauterul tripolar şi ligasure, instrumente pe care Spitalul Athena intenţionează să le achiziţioneze.

La acest eveniment îl vom avea invitat pe Dr. Ioannis Dimitriadis, profesor în obstetrică şi ginecologie, cu supraspecializare în chirurgie laparoscopică, desfăşurându-şi activitatea în Atena, Grecia. De asemenea, pe parcursul celor două zile se vor transmite demonstraţii live din blocul operator.

Simpozionul este organizat de către Spitalul Athena sub auspiciile Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara şi Clinicii Universitare de Obstetrică-Ginecologie “Bega”, condusă de către Prof. Univ. Dr. Doru Anastasiu.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.