Simpozion IASGO 2011

0

467_articolCel de-al XII-lea Simpozion al Secţiunii Române IASGO (International Association of Surgeons, Gastroenterologists and Oncologists), va avea loc în perioada 13-16 aprilie 2011 la Rin Grad Hotel din Bucureşti.

Cu această ocazie vor avea loc şi cel de-al V-lea Simpozion Naţional al ARCHBPTH (Asociaţia Română de Chirurgie Hepato-Bilio-Pancreatică şi Transplant Hepatic) şi cel de-al II-lea Congres al EALTS (Euro-Asian Liver Transplantation Society).

ARCHBPTH are ca scop promovarea chirurgiei hepato-bilio-pancreatică şi a transplantului de ficat în România la nivel ştiinţific, dar şi din punct de vedere al specialiştilor certificaţi în această specialitate.
EALTS îşi propune cooperarea dintre ţările din Europa de Sud Est şi Turcia în domeniul transplantului hepatic.

Pe lângă reuniunile ştiinţifice şi expoziţia specializată, organizatorii pun accent şi pe educaţia medicală ce vizează tinerii specialişti, organizând trei cursuri pre-simpozion ce abordează subiecte moderne, de interes în domeniu:
– Endoscopia intervenţională în afecţiunile tubului digestiv, pancreasului şi căilor biliare
– Curs clinic interdisciplinar în carcinomul hepatocelular
– Tehnici chirurgicale minimal-invazive în patologia Colo-Rectală

Participanţii prezenţi la evenimentele IASGO 2011 vor avea prilejul să asiste la prelegeri susţinute de peste 60 de invitaţi speciali, personalităţi renumite pe plan naţional şi internaţional.
Organizatorii amintesc pe secretarul general al IASGO – Prof. Dr. Nicholaos Lygidakis (Atena, Grecia), fondatorul organizatiei  internationale IASGO.
Va exista şi o sesiune dedicată, organizată de Institutul Oncologic Bucureşti, respectiv de doamna Prof. Dr. Rodica Anghel, printre ai cărei invitaţi se numără şi Prof. Dr. Christoph Zielinski (Viena, Austria).
La secţiunea de cancer pancreatic va fi prezent profesorul Emre Yekebas, din Hamburg, membru al Clubului Pancreatic European.

„Simpozionul IASGO 2011 se adresează în primul rând tinerilor în formare care vor putea întelege bazele specialităţii chirurgiei hepato-bilio-pancreatice şi ale oncologiei digestive. La eveniment vor participa şi cei doi specialişti din străinătate care au avut o contribuţie decisivă în construcţia programului de transplant hepatic de la Fundeni: Prof.Dr. Domenico Forti (Milano, Italia), cu care am colaborat la primele operaţii de transplant hepatic de la donator decedat, şi Prof.Dr. Christoph Broelsch (Essen, Germania), cu care am colaborat la primele operaţii de transplant de la donator în viaţă.La Simpozion va fi prezentată maniera de includere a pacienţilor pe listele de transplant, de prioritizare a acestora etc.”  a declarat prof. dr. Irinel Popescu, preşedintele Simpozionului IASGO 2011.

                  Ziua Naţională a Transplantului în România

In data de 15 aprilie 2011, va avea loc şi cea de-a VII-a ediţie a Zilei Naţionale a Transplantului în România, dedicată în acest an transplantului hepatic,  manifestare organizată pentru prima dată în cadrul Simpozionului IASGO.

Evenimentul reprezintă o conştientizare a faptului că transplantul salvează vieţile unor oameni care altfel nu ar avea altă şansă.
In fiecare an, persoanele care au beneficiat de transplant, sărbătoresc împreună cu familiile lor şi cu specialiştii din domeniul transplantului, ca o a doua familie, în prezenţa reprezentanţilor mass-media, o noua viaţă care le-a fost oferită odată cu transplantul unui organ.”
a precizat preşedintele Fundaţiei pentru Transplant, Victor Zota.

In paralel cu simpozionul va avea loc şi o expoziţie medicală specializată, un bun prilej de informare asupra noilor produse din domeniu existente în piaţă.

Detalii pe www.iasgosimpozion.ro

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.