Simularea admiterii la Medicina, un succes! Iata ce a anuntat o UMF

0

Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca s-a numarat printre institutiile care au organizat cursuri de pregatire si examen de simulare a admiterii 2016, pentru cei care doresc sa-si verifice cunostintele si sa se familiarizeze cu conditiile de concurs.

Examenul de simulare a admiterii a avut loc in 14 mai 2016, prin proba scrisa,si s-a desfasurat dupa sistemul “grila” al intrebarilor cu raspunsuri multioptionale.

UMF Cluj-Napoca precizeaza ca numarul celor interesati de aceste cursuri a crescut simtitor fata de anii precedenti. Daca la prima editie, care a avut loc in anul 2009, s-au inscris aproximativ 500 de candidati, in 2016 numarul acestora a ajuns la 1.780 de candidati:

Medicina – 1.134 candidati inscrisi. Proba de concurs: biologie + chimie
Medicina Dentara – 154 candidati inscrisi. Proba de concurs: biologie + chimie
Farmacie – 163 candidati inscrisi. Proba de concurs: biologie vegetala + chimie organica/anorganica (la alegere)
Asistenta Medicala Generala – 66 candidati inscrisi. Proba de concurs: biologie
Balneofiziokinetoterapie si Recuperare, Radiologie si Imagistica, Tehnica Dentara – 230 candidati inscrisi. Proba de concurs: biologie
Nutritie si Dietetica – 33 candidati inscrisi. Proba de concurs: chimie organica/anorganica (la alegere)

“Examenul de admitere la Universitatea de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca reprezinta o proba complexa de incercare a cunostintelor si potentialului candidatilor. An de an, exigenta acestui examen creste, demersul fiind necesar pentru selectarea celor mai potriviti candidati pentru viitorul sistemului national de sanatate”, a transmis institutia.

Examenul de admitere la UMF Cluj-Napoca va avea loc in 25 iulie.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.