Simularea examenului de rezidentiat ajunge la recapitulare

Simularea examenului de rezidentiat ajunge la… recapitulare

0

Simularea examenului de rezidentiat, ultima etapa! Viitorii candidati la concursul de rezidentiat se vor afla sâmbata, 30 mai, pentru ultima data in fata unei asemenea incercari – simularea examenului de rezidentiat.

Cum se desfasoara simularea examenului de rezidentiat la Bucuresti, la UMF Carol Davila?

Simularea examenului de rezidentiat – au fost sesiuni de Cardiologie, Pneumologie, Medicina de Urgenta, Neurologie, Boli Infectioase, Hepato-gastroenterologie, Chirurgie viscerala, Ginecologie – obstetrica, Reumatologie, Chirurgie Ortopedica, Oftalmologie, Chirurgie ORL, Geriatrie, Psihiatrie, Psihiatrie Pediatrica, Medicina interna, Pediatrie, Radiologie, Dermatologie, Endocrinologie, Chirurgie Urologica, Nefrologie, Hematologie-oncohematologie, Oncologie, urmeaza Recapitularea finala!

Intrarea in sala are loc intre orele 9:00 si 9:45. La ora 9:45 incepe impartirea borderourilor si pixurile, iar la un sfert de ora are loc impartirea caietelor. Candidatii care nu sunt prezenti in sala la momentul impartirii caietelor cu intrebari, nu vor mai fi primiti la simularea respectiva. Simularea examenului de rezidentiat dureaza 4 ore. Dupa 60 de minute de la inceperea simularii, candidatii au voie sa predea borderoul completat sub semnatura si sa paraseasca sala. La plecare, participanii pot pastra caietul cu grile, se arata in metodologia facuta publica de Societatea Studenteasca de Chirurgie din Romania – Filiala Bucuresti.

“Programul ofera posibilitatea viitorilor candidati la Concursul de Rezidentiat sa-si verifice cunostintele dupa ce au parcurs materia destinata fiecarei sesiuni de simulare, intr-o atmosfera asemanatoare examenului pe care il vor sustine”, se arata pe sscr.ro. Societatea Studenteasca de Chirurgie din România este o organizatie non-guvernamentala, non-profit, înfiintata în anul 2003 cu scopul de a dezvolta metode de pregatire practica a studentilor din centrele universitare medicale prin intermediul evenimentelor Stiintifice si a workshop-urilor organizate pe diverse teme.

In 2015, organizarea examenului de rezidentiat va trece la Ministerul Educatiei

In acest an, organizarea examenului de rezidentiat va trece de la Ministerul Sanatatii la Ministerul Educatiei, prin intermediul universitatilor de medicina si farmacie din tara. “In momentul de fata România este singura tara din UE în care rezidentiatul apartine de ani de zile MS. Or Ministerul Sanatatii nu are atributii de educatie. Rezidentiatul este o forma de pregatire, de educatie medicala pentru a deveni specialist într-o specialitate. Ca urmare, apartine Ministerului Educatiei prin universitatile de profil, universitatile de medicina si farmacie. (…) Anul acesta se va întampla sa treaca de la Ministerul Sanatatii la universitati. Salariile le va da Ministerul Sanatatii. Educatia, pregatirea si diploma o primesc de la Ministerul Educatiei prin universitati”, a declarat, asta iarna, rectorul UMF “Carol Davila” Ioanel Sinescu. Diploma va fi eliberata de Ministerul Educatiei, insa salariile rezidentilor vor fi asigurate de Ministerul Sanatatii.

Potrivit calendarului de examene si concursuri din domeniul medical, concursul de intrare în rezidentiat pentru domeniile medicina, medicina dentara si farmacie figureaza, in acest an, la data de 15 noiembrie.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.