Sindromul bradului de Craciun – boala care ne poate strica sarbatorile

1

Sindromul bradului de Craciun este o afectiune care ne poate strica sarbatorile.

Toxiinfectiile alimentare si alergiile. Sunt doua dintre afectiunile cel mai des intalnite in perioada sarbatorilor de iarna. Una din problemele de sanatate ni s-ar putea trage tocmai de la… bradul de Craciun. Acesta este avertismentul unor cercetatori americani, de la Upstate Medical University.

Conform unui studiu elaborat de acestia, brazii de Craciun pot contine mucegaiuri cu potential alergen. Consecintele: respiratie suieratoare, tuse persistenta si sensibilitate alergica, indeosebi la copii.

Sindromul bradului de Craciun – cum se manifesta?

Medicii care au realizat studiul au dat si o denumire acestei afectiuni: “Sindromul bradului de Craciun”.

Acesta se manifesta asemenea unei raceli mai puternice. In plus, cei care nu suporta mirosul bradului au dureri de cap, stranuta si lacrimeaza excesiv, au ochii umflati si tusesc. Cei mai simpla solutie: renuntati la bradul de Craciun, oricat de rau v-ar parea. Pana la urma, conteaza sa fim sanatosi si sa ne simtim bine. Doar e sarbatoare.

Daca v-ati gandit ca un pom artificial ar fi solutia, gresiti. Pe acestia se depoziteaza praf, parul animalelor de casa si alergeni. Deci, nu faceti decat sa inrautatiti situatia.

Totusi, daca tineti neaparat sa aveti un brad in locuinta, de Craciun, nu il tineti mai mult de 7 zile, daca stit ca aveti probleme cu alergia. Stropiti bradul bine cu apa, inainte de a-l amplasa in camera.

Purtati haine care sa va acopere cat mai mult suprafata corpului, atunci cand transportati bradul, pentru  a evita contactul cu pielea. In cazul brazilor artificiali, aveti grija sa ii depozitati, inainte de a fi instalati in locuinta, intr-un loc ferit de praf si mizerie. Curatati atat pomul, cat si ornamentele, de praf.

Share.

1 Comment

Leave A Reply