Sistemul imunitar - lucruri pe care e bine sa le cunoastem

Sistemul imunitar – lucruri pe care e bine sa le cunoastem

0

Sistemul imunitar sau sistemul de aparare a corpului este cel care ajuta organismul nostru sa lupte impotriva infectiilor si virusilor.

Noi avem un sistem imunitar innascut, care nu se modifica pe parcursul vietii si unul dobandit, care se dezvolta odata ce organismul a intrat in contact cu un agent patogen.

Exista anumite lucruri pe care toti oamenii ar trebui sa le cunoasca cu privire la aceasta componenta a organismului nostru.

Sistemul imunitar trebuie ajutat constant

Probabil ca nu te gandesti la importanta sistemului imunitar pana in momentul in care ai de-a face cu un virus violent de care nu poti scapa. Totusi, trebuie sa stii ca aceasta componenta a organismului tau lucreaza continuu zi de zi si te tine departe de tot felul de afectiuni mai mult sau mai putin grave. Asa cum el ne ajuta pe noi, asa trebuie sa-l sprijinim si noi. Exista mai multe modalitati prin care putem sa imbunatatim sistemul de aparare a organismului, incepand cu consumul de mere, continuand cu vaccinurile antigripale sau de alta natura si terminand cu activitati precum partidele de sex.

Femeile sunt mai predispuse dezvoltarii bolilor autoimune

Acest risc ridicat are legatura, potrivit cercetarilor efectuate de oamenii de stiinta, cu nivelurile ridicate de estrogen, hormonon regasit in organismul femeilor. Acesta suprasolicita celulele componente ale sistemului imunitar si le slabesc puterea. Totusi, in ciuda riscului mai ridicat de aparitie, gradul de manifestare a acestor boli in cazul femeilor este mai slab decat in cazul barbatilor.

Instestinul este in stransa legatura cu sistemul imunitar

Aproximativ 70% din totalul celulelor componente ale sistemului imunitar se gasesc in mucoasa tractului digestiv. Acest lucru se datoreaza faptului ca prin intermediul tractului digestiv organismul nostru se descotoroseste de toate toxinele daunatoare organismului. Astfel, trebuie sa ne ingrijim de sanatatea sistemului digestiv.

Sexul, stresul si odihna au un impact asupra sistemului imunitar

Cercetarile arata ca in cazul studentilor care fac sex o data sau de doua ori pe saptamana, procentul de imunoglobulina A din sange este mai mare cu 30% decat in cazul celor care nu au o viata sexuala activa. Imunoglobulina A este o proteina din sange care ajuta organismul sa lupte impotriva racelilor.

sursa

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.