Sistemului de urgenta este in continua dezvoltare

Sistemului de urgenta este in continua dezvoltare

2

Astăzi, 18 iulie 2013, a avut loc  inaugurarea dispeceratului integrat ISU/SMURD- AMBULANŢĂ. La acest eveniment au fost prezenţi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed ARAFAT, împreună cu secretarul de stat în MAI, Cătălin CHIPER, şi colonelul Ion BURLUI, inspectorul general al IGSU.

Astfel, Ministerul Sănătăţii  împreună cu structurile Ministerului Afacerilor Interne şi ale inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, infiinţează cel de-al 30-lea dispecerat din ţară.

“Sistemul ne va ajuta la eficientizarea activităţii operaţionale de intervenţie în judeţul Dâmboviţa şi în împrejurimi. În acest fel, se va permite o coordonare mai bună a resurselor de interventie care aparţin Serviciului de Ambulanţă si SMURD,  cu restul interventiilor pe care le desfasoara pompierii in situaţii de urgenţă, în special în cazul accidentelor colective”, a declarat secretarul de stat, dr. Raed ARAFAT.

Existenţa unui dispecerat într-o singură locaţie permite gestionarea eficientă a tuturor resurselo0r, adaugă dr. Raed Arafat.

Dispeceratul inaugurat astăzi a fost înfiinţat şi cu sprijinul STS-112.

În perioada următoare procesul de integrare a dispeceratelor Serviciilor de Ambulanţă şi SMURD va continua şi în alte judeţe, ca de exemplu Timiş şi Argeş.

sursa: www.ms.ro

 

Share.

2 Comments

  1. Pingback: Ministerul Sanatatii, in colaborare cu Fortele Navale Americane, organizeaza un seminar sustinut de Ambasada SUA in Romania

  2. Pingback: Dispecerat unic pentru cazurile de urgenta din judetul Timis

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.