Solidaritate: s-au strans peste 150.000 de euro pentru paramedicul Florin Benea

Solidaritate: s-au strans peste 150.000 de euro pentru paramedicul Florin Benea

0

In doar doua luni de la debutul campaniei de colectare a fondurilor necesare interventiei chirurgicale pentru Florin Benea, paramedic pompier in cadrul SMURD Cluj, s-au strans 151.409 euro. Banii vor servi unui transplant pe care Florin Benea, salvatorul care trebuie salvat, il va face la o clinica de specialitate din Milano, la sfarsitul lunii aprilie – inceputul lunii mai.

Florin Benea a fost diagnosticat cu o forma severa de leucemie acuta la o zi dupa ce s-a intors dintr-o misiune, in care ajutase la salvarea a doi copii, victime a unui accident de tren. Eleste internat la Sectia de Hematologie a Institutului de Oncologie din Cluj-Napoca, unde urmeaza inca o cura de chimioterapie, dupa care este planificat pentru inceperea tratamentului specific si a procedurilor de pregatire pentru transplant, la Milano, precizeaza ISU Cluj.

”Costurile interventiei de transplant au fost evaluate intre 105.000 — 135.000 de euro, avand donatorul din familie, la care sunt adaugate costurile pentru perioada de recuperare si analizele post — interventie, ce pot avea o durata de aproximativ 6 luni”, transmite inspectoratul pentru situatii de urgenta.

Florin Benea – “Salvatorii merita si ei salvati”

Pe Facebook s-au lansat numeroase apeluri pentru Florin Benea, a fost creata o pagina cu numele de “Salvatorii merita si ei salvati”, iar pentru colectarea de fonduri au fost organizate tot felul de evenimente: concerte, un meci caritabil Generatia de Aur – Universitatea Cluj, un mars motorizat, actiunea ”Un martisor pentru un salvator” si altele. S-au implicat nu numai colegii sai, dar si institutii, formatii artistice, publicatii, oameni cu inima mare!

”Atat familia lui Florin, cat si colegii din cadrul ISU Cluj si UPU-SMURD Cluj doresc sa aduca multumiri tuturor celor care s-au implicat si au facut posibila aceasta interventie, dand dovada de empatie si solidaritate cu paramedicul clujean”, anunta ISU Cluj.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.