Solutii eficiente pentru infectiile vaginale

Solutii eficiente pentru infectiile vaginale

0

Echilibrul pH-ului este o componenta fundamentala a sanatatii vaginale. Un vagin sanatos este usor acid, cu un pH, de obicei, in intervalul de la 3.8 la 4.5. Aciditatea vaginului ajuta la controlul bacteriilor si ofera o protectie naturala impotriva infectiilor bacteriene si micotice.

Modificarile care afecteaza pH-ul acid duc la scaderea numarului de lactobacili vaginali si astfel la cresterea riscului de infectie vaginala.

Simptomele infectiilor vaginale pot include mancarime, iritatie, arsura, secretii anormale cu miros neplacut.

Solutii eficiente pentru infectiile vaginale

Antifungic oral

Pentru 5% dintre femei, infectiile vaginale sunt cronice, revenind de cel putin 4 ori pe an. Femeile cu antecedente de episoade recurente iau fluconazol antifungice pe cale orala (Diflucan) o data pe saptamana timp de 6 luni.

Probioticele

Multe iaurturile contin acelasi tip de probiotice care mentine vaginul sanatos, dar studiile nu au fost in masura sa demonstreze in mod eficient daca se mananca un iaurt pe zi ofera vreun beneficiu pentru tratamentul infectiei vaginale.

Laurie Cullen, ND, un medic naturopat si profesor la Universitatea Bastyr, sugereaza tratarea unei infectii cu o terapie conventionala mai intai, si apoi se incearca o pastila de Lactobacillus pentru a mentine un mediu vaginal sanatos.

Diagnosticarea acasa

Multe femei isi fac diagnosticarea acasa, insa simptomele unei infectii vaginale sunt foarte asemanatoare cu cele ale unei vaginite bacteriene, care trebuie tratata cu antibiotice. Un tampon vaginal care masoara nivelul PH-ului, care se poate lua din farmacie poate confirma un diagnostic de infectie vaginala.

Medicii recomanda ca femeile cu factori de risc, cum ar fi sarcina sau infectii recurente, sa faca o programare la un medic specialist.

Ulei de arbore de ceai

S-a demonstrat ca uleiul esential obtinut din frunze de arbore de ceai a actioneaza ca un antifungic fata de infectiile vaginale.

In timp ce mai multe studii trebuie sa fie facute pentru a demonstra eficacitatea uleiului, unele femei au raportat ca au scapat de infectia vaginala dupa introducerea unui tampon udat in ulei de arbore de ceai in timpul noptii. Incercati acest lucru cu precautie, Vaginul este foarte sensibil, asa ca este bine sa evitam sa punem ceva care ar putea fi iritant intr-un mediu deja iritat. Daca gasiti acest remediu inconfortabil, se recomada sa se intrerupa imediat.

Acid Boric supozitor

Pentru infectiile vaginale fara complicatii, un tratament eficient este acidul boric. Substanta este un antifungic natural si antiseptic, iar studiile au demonstrat ca inhiba cresterea de Candida albicans, care se afla spatele majoritatii cazurilor de infectie, precum si alte tipuri de infectie

Pulberea, un iritant, nu ar trebui sa se aplice in mod direct.

Lenjerie de corp din bumbac (sau deloc)

Specialistii sunt de parere ca lenjeria are un rol foarte important in perpetuarea infectiilor, in favorizarea si intretinerea lor. Lenjeria este in contact direct cu zonele intime si poate favoriza sau nu ventilarea corecta a intregii regiuni. Doar lenjeria din bumbac (material natural) poate avea un astfel de avantaj, doar ea poate impiedica formarea unui mediu local umed.

In cazul in care este mai greu sa purtati tot timpul lenjerie din bumbac si preferati materiale mai senzuale, este totusi de preferat sa alegeti lenjeria care are cel putin intaritura interna din bumbac. Chiar si un amanunt atat de nesemnificativ poate avea un rol deosebit de important. In general, sunt agreate toate tipurile de lenjerie intima care pot favoriza si intretine existenta la nivel genital a unui mediu cat mai uscat. Tot ce mentine umezeala favorizeaza candidoza.

Chiar daca par la moda, colantii nu sunt cele mai indicate piese de imbracaminte in cazul in care va confrunati cu candidoza. Acestia ar trebui evitati, la fel si orice alta piesa vestimentara prea stramta (blugi, pantaloni scurti). Daca garderoba trebuie regandita din cauza acestei probleme, cel mai bine ar fi sa alegeti haine mai largi, fuste, care sa va permita sa pastrati local un mediu aerisit si uscat.

Toaleta corecta a regiunii genitale

Recomandarile specialistilor sunt simple: o femeie trebuie sa isi insuseasca corect modul de realizare a toaletei regiunii genito-anale. Pentru a evita contaminarea regiunii genitale cu bacterii (unele chiar foarte agresive) provenite din tubul digestiv, femeile trebuie sa se stearga intotdeauna dinspre anterior spre posterior (deci din fata in spate). Invers este o cale perfecta de insamantare suplimentara a regiunii genitale cu bacterii enterice provenite din regiunea anala si perianala.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.