Sondaj | 13% dintre americani s-ar vaccina ca sa scape de masca. Peste o treime dintre ei s-ar inocula pentru 100 de dolari

1

Un studiu realizat pe 75 de mii de repondenti de Universitatea din California, si publicat de NY Times, arata ca americanii si-ar putea schimba optiunea de vaccinare daca ar primi fie un stimulent financiar, fie permisiunea de a renunta la masca.

Cercetarea, care a durat 10 luni, a tinut cont de orientarea politica, de rasa si de totalul participantilor. Au fost sondati, asadar, republicani, independenti, democrati, albi, negri si hispanici. Acestia au raspuns diferit, in funtie de categoria din care fac parte, iar din totalul participantilor la studiu, 13 procente au sustinut ca s-ar vaccine daca in acest fel ar putea renunta la masca. Republicanii, mai conservatori, ar accepta sa fie inoculati in proportie de 18 la suta ca sa scape de masca.

Banii schimba optiunile americanilor

O recompensa in bani ar determina si mai multe persoane sa se vaccineze, potrivit studiului. 31% dintre repondenti au afirmat ca ar fi de acord sa primeasca serul chiar si pentru 50 de dolari, insa, atunci cand suma s-ar dubla, procentul celor care s-ar vaccina impotriva Covid creste cu 3 procente.

Potrivit NY Times, un alt experiment, desfasurat toamna trecuta, a investigat puterea de convingere a anumitor personalitati publice, insa efectele nu au fost cele asteptate. Cresterea a fost fie foarte mica, fie chiar a scazut, de exemplu, in cazul republicanilor, atunci cand indemnul a venit de la Biden.

Telul administratiei Biden: 70% din populati vaccinate pana de ziua nationala a SUA

Dintre americanii nevaccinati pana acum, 38% spun ca sunt ingrijorati de posibile efecte secundare, iar 34% spun ca nu cred ca vaccinul este sigur. Un sfert dintre cei nevaccinati spun ca pur si simplu nu au incredere in actiunile guvernului, iar 14% spun ca Covid-19 nu reprezinta nicio amenintare.

56% din populatia adulta a Statelor Unite a primit pana acum cel putin o doza de vaccin anti-Covid, iar presedintele Biden a anuntat o tinta de 70% pana pe 4 iulie, de ziua nationala a SUA.

 

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Sondaj | 13% dintre americani s-ar vaccina ca sa scape de masca. Peste o treime dintre ei s-ar inocula pentru 100 de dolari • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.