Sondaj de opinie pentru studenti / rezidenti

1

Fundatia Colegiului Medicilor din Bucuresti a demarat un sondaj de opinie, despre intentia de migratie a tinerilor medici: vor sa afle care ar fi motivul!

Acest sondaj de opinie se adreseaza tinerilor absolventi sau studenti la Facultatea de Medicina, dar si medicilor rezidenti: de remarcat ca numele respondntului este optional.

Tinerii, studenti ori rezidenti, sunt intrebati in acest sondaj de opinie despre:
media generală de promovare in ultimul an de studii;
situatia lor materiala, dar sunt independenti financiar, au parte de ajutor din partea părintilor ori rudelor, beneficiaza de o bursă, un ajutor social, pensie de urmas;
dezideratul lor profesional – ar dori sa profeseze intr-o unitate medicala publica din Romania, intr-una privata sau intr-un spital din UE;
– daca isi doresc sa emigreze si ce cred ca ii determina pe unii medici sa faca acest lucru – salarizare, ore suplimentare de munca, nevoia de afirmare si recunoastere profesionala s.a.m.d.

Si, nu in ultimul rand, tinerii sunt rugati sa redacteze o recomandare pentru a-i păstra acasa, in sistemul de sanatate din Romania, pe tinerii absolventi!

“Este importanta aceasta cercetare, deoarece isi propune sa depisteze si sa cuantifice cauzele migratiei, dar in acelasi timp solicita propuneri pentru a pastra aceasta importanta resursa umana in tara”, ne transmite Fundatia Colegiului Medicilor din Bucuresti.

Acest sondaj de opinie poate fi completat AICI.

Share.

1 Comment

  1. IN PRIMUL RAND scoala romaneasca de medicina e ramasa in urma, invechita, complicata, greu de perceput. Aia afara prezinta lucrurile simpu si clar. In Romania SISTEMUL e praf, facultati si doplome aruncate oricui. NU EXISTA STRUCTURA, se face comert oricum. Conduce cine ce vrea oricum. SISTEMUL comunist putea fi imbunatatit dar a fost dat peste cap total si nu spune nimeni nimic. FUNDATIA COLEGIULUI medicilor se distreaza pe seaa dr DAR stie sa se dea mare. Cine vrea sa faca medicina adevarat trebuie sa plece.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.