Spania accelereaza campania de vaccinare, in conditiile cresterii numarului de infectari. Isi propune sa imunizeze 70% din populatie pana la finalul verii

1

Ministrul Sanatatii din Spania a declarat ca obiectivul de a imuniza 70% din cei 47 de milioane de locuitori pana la sfarsitul verii este unul realizabil. Asta, in conditiile in care tara a primit 1,2 milioane de doze Pfizer luni si va primi cam aceleasi cantitati in fiecare saptamana din aprilie.

Pana acum, aproximativ 5,7 milioane de persoane au fost vaccinate cu prima doza, iar 2,8 milioane au primit ambele doze.

Rata de infectare a crescut, la fel si presiunea pe sistemul medical

Rata de infectare in Peninsula Iberica a inregistrat un trend ascendent. A crescut de la 151 la 163 de cazuri la suta de mii de locuitori, sambata. In total, Spania a inregistrat peste 3,3 milioane de cazuri de coronavirus si peste 75 de mii de decese.

In aceste conditii, presiunea asupra sistemului de sanatate incepe sa creasca, dar este, totusi considerabil mai mica decat in ​​valurile anterioare ale pandemiei, a declarat directorul Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Fernando Simon.

“In mod clar a scazut numarul de decese, bilant care are mult de-a face cu imunizarea persoanelor in varsta si a celor vulnerabili”, a adaugat Fernando Simon.

 

Share.