Spania | Autoritatile se gandesc sa monitorizeze pandemia de coronavirus la fel ca gripa, fara sa numere fiecare caz sau sa-i testeze pe toti cei cu simptome

Spania | Autoritatile se gandesc sa monitorizeze pandemia de coronavirus la fel ca gripa, fara sa numere fiecare caz sau sa-i testeze pe toti cei cu simptome

1

Autoritatile spaniole iau in calcul monitorizarea pandemiei de COVID-19 dupa modelul virusului gripal. Asta inseamna ca nu vor mai fi testate toate personele care prezinta simptome si nu va mai fi numarat fiecare caz in parte.

Premierul Pedro Sanchez sustine ca e o dezbatere care ar trebui sa aiba loc la nivel european si ca este vremea unei schimbari in modul in care este gestionata pandemia de coronavirus.

In Spania, mortalitatea a ajuns acum la 1%, spune premierul Pedro Sanchez, care a adaugat ca evolutia pandemiei ar trebui analizata in parametri diferiti.

„Este o dezbatere pe care incercam s-o pornim la nivel european”, a spus Pedro Sanchez.

Guvernul spaniol se gandeste, de asemenea, sa limiteze pretul testelor de tip antigen pentru depistarea coronavirusului. Mai multe farmacii au avut luna trecuta probleme cu stocurile, ceea ce a dus la proteste ale unor asociatii ale consumatorilor si ale politicienilor din opozitie. Acestia au cerut ca testele sa fie puse in vanzare si in supermarketuri.

Spania va cumpara luna aceasta si aproape 350.000 de doze de medicament antiviral produs de Pfizer, a mai anuntat Pedro Sanchez. Tratamentul se adreseaza cazurilor usoare sau moderate de COVID-19 si reduce riscul de spitalizare.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Spania | Autoritatile se gandesc sa monitorizeze pandemia de coronavirus la fel ca gripa, fara sa numere fiecare caz sau sa-i testeze pe toti cei cu simptome • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.