Spatii renovate, la Spitalul Municipal Timisoara, datorita Ordinului Cavalerilor Templieri (VIDEO)

0

Holul Clinicii de Chirurgie Toracica si un salon a Sectiei de Medicina Interna a Spitalului Municipal Timisoara au fost renovate, cu ajutorul Ordinului Cavalerilor Templieri.

“Suntem la Spitalul Municipal, la Sectia de Chirurgie, unde am facut tot ce se vede aici. Am amenajat aceasta zona, partea de intrare in sectie si la etajul superior am reusit sa reabilitam un salon la care am reusit sa facem totul de la cap ca coada, inclusiv ne-am gandit sa face o baie. Desi munca noastra, dupa cum stiti, in mare parte e spirituala, totusi, din cand in cand, trebuie sa ne adresam celor apropiati noua, cu lucruri care ne sunt la indemana”, a declarat  comandantul Ordinului Cavalerilor Templieri Timisoara, Costel Paulescu.

salon03

Şeful Clinicii de Chirurgie Toracică a Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, dr.Ovidiu Burlacu considera ca amenajarea holului sectiei pe care o conduce este de mare folos atat medicilor, dar si pacientilor:

“Ne ajuta mai mult estetic, pentru ca e locul in care ne petrecem mai mult timp decat acasa. In schimb, pentru bolnavi, eu zic ca e o chestie semnificativ schimbata. Orice bolnav care intra intr-un spital are o psihotrauma. Daca locul in care intra nu este ordonat, curat, care sa iti inspire si ordine, automat acest lucru se rasfrange si asupra echipei medicale. Si daca nu e un gospodar bun, nu prea ai o prea mare tragere de inima sa intri in casa lui, dar sa iti dai viata in mainile lui. Deci, din punctul nostru de vedere, amenajarea holului si renovarea lui si igienizarea lui, este esentiala pentru pacientii nostri. Speram ca pe parcursul anului care vine, sa incepem sa renovam si camerele din casa. Deocamdata intrarea e ok”.

salon01

Proiectul a constat si in reabilitarea unui salon de la  la Sectia de Medicina Interna a Spitalului Municipal de Urgenta Timisoara, iar bolnavii beneficiaza de o baie, cu toaleta.

“Pentru noi nu este important nu numai din punct de vedere a actului medical, care se imbunatateste, dar este important si pentru calitatea pacientilor care se interneaza, pentru ca intr-un salon care este amenajat, standardul este mult mai usor si pacientii se simt in conditii mai bune decat in conditiile anterioare, care erau destul de dificile, dar speram ca va fi din ce in ce mai bine, pentru toata lumea. In acest salon nu aveam conditiile de baie separata si din cauza aceea, introducerea unei bai pentru pacienti a fost foarte bine, avand in vedere ca respectivele cazuri care se interneaza aici sunt cazuri mai grave si mai greu deplasabile si pentru ei este mai greu sa aiba la indemana o toaleta, sa fie mai aproape decat sa se duca la toaleta sectiei”, spune prof. univ. dr. Daniel Lighezan – şeful Secției Medicină Internă  a Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara.

salon04

Unul din sponsorii proiectul a fost compania Profi,  care nu este la prima actiune de acest gen.

„Sponsorizarea, pentru acest spital si pentru Maternitatea din Arad. A fost suma de 20.000 de euro. Ea face parte dintr-un program de sponsorizari pe care noi il asiguram de cativa ani de zile. Acum 2 ani am facut o sponsorizare de aproximativ 220.000 de euro, catre Spitalul de Copii din Timisoara, tot pentru amenajarea saloanelor si speram noi sa continuam si anul acesta si anul viitor  cu aceasta directie, deci de a amenaja saloane in spitale”, a declarant Călin Costinaş, directorul general adjunct Profi România.

Share.

Leave A Reply