Specialiștii avertizează că vine cel mai mare val de bronșite din utlimul deceniu

Specialiștii avertizează că vine cel mai mare val de bronșite din utlimul deceniu

1

Specialiștii avertizează, vine cel mai mare val de bronșiolite din ultimul deceniu. Explozia de cazuri este așteptată la începutul lunii decembrie. În Franța a fost deja activat planul pentru Situații de Urgență din cauza numărului masiv de îmbolnăviri, iar în Statele Unite, sezonul a început mai devreme și face ravagii.

„E o cohortă mult mai mare de copii care pot fi îmbolnăviți. Avem un mic decalaj epidemiologic, de circa două săptămâni, adică la noi cel mai spectaculos o să fie încolo, către Moș Nicolae”, a spus Mihai Craiu. Bronșiolita este o infecție pulmonară cauzată de un virus și este frecventă la sugari și copiii mici. Boala se manifestă prin inflamarea și congestionarea celor mai mici căi respiratorii, adică a bronhiolelor.

Bronșiolita este o infecție pulmonară cauzată de un virus și este frecventă la sugari și copiii mici. Boala se manifestă prin inflamarea și congestionarea celor mai mici căi respiratorii, adică a bronhiolelor.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Specialiștii avertizează că vine cel mai mare val de bronșite din utlimul deceniu • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.