Sperante mari pentru pacientii cu arsuri grave. A fost dezvoltat primul aparat ce genereaza piele

Sperante mari pentru pacientii cu arsuri grave. A fost dezvoltat primul aparat ce genereaza piele

1

Vesti bune pentru pacientii cu arsuri grave. Compania elvetiana Cutiss a dezvoltat primul aparat ce genereaza piele in cantitati mari pornind de la o mostra a pacientului. In intreaga lume sunt aproximativ 11 milioane de pacienti cu arsuri grave.

Multiplicare de pana la 100 de ori

Avantajul noii tehnologii este ca, fata de metoda traditionala, ce consta in prelevarea unei bucati de piele sanatoasa care isi poate extinde de noua ori suprafata, aparatul poate multiplica pana la de 100 de ori mostra originala. Obiectivul producatorilor aparatului este sa multiplice pana la de 500 de ori tesutul prelevat de la pacinet.

Metoda este una revolutionara pentru pacientii care au arsuri pe mai mult de 60% din suprafata corporala.

“Nu este piele artificiala si nici tocmai naturala. Daca vrem sa fim exacti, este echivalentul unui tesut cutanat cu ajutorul bioingenieriei”, a explicat cofondatoarea si directorea Cutiss, Daniela Marino.

Noua piele, denumita “denovoSkin” are un milimetru grosime, la fel ca derma sau epiderma naturala si o culoare roz fluorescent, iar odata aplicata pe portiunea arsa capata culoarea naturala a pielii.

Pe piata, pana in 2023

Tesutul creat cu ajutorul aparatului elvetian se afla in faza testelor clinice, insa, este deja utilizat la unii pacienti.

Reprezentantii companiei producatoare estimeaza ca aparatul va ajunge pe piata in 2023. Tratamentul este, deocamdata, destinat tarilor in dezvoltare.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Sperante mari pentru pacientii cu arsuri grave. A fost dezvoltat primul aparat ce genereaza piele • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.