Spitalul de Pneumoftiziologie ‘Tudor Vladimirescu’ din Dobrita va avea o salina proprie

0

1717_articolUna dintre cele mai moderne saline de suprafaţă din România, se va inaugura saptamana viitoare pentru Spitalul de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu” din localitatea Dobriţa.

Valoarea acesteia s-a ridicat, în urma licitaţiei, la suma de 230.000 de lei, iar investiţia este realizată din fonduri de la Consiliul Judeţean Gorj, atribuită prin SEAP de Spitalul de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu”.

“Este ideală pentru ameliorarea afecţiunilor respiratorii şi ORL, pentru eliminarea problemelor create de infecţii ale tractului respirator, previne răceală şi gripă, eliminarea sforăitului, creşterea imunităţii. Aceste lucruri noi le-am realizat împreună cu o sală de kinetoterapie pentru a reuşi pe parte de recuperare respiratorie să acoperim toată paleta şi ne putem lăuda cu faptul că salina este prima din ţară în circuitul spitalelor de pneumoftiziologie, iar salina este a treia după Institutul Naţional ‘Marius Nasta’ şi Institutul de la Cluj”, a precizat Tiberiu Tătaru.

Cu o capacitate de 50 de locuri, salina va avea două circuite complet separate, unul pentru cei internaţi în spital şi unul pentru persoanele care vin de exterior.

În perioada următoare se vor face demersurile pentru ca Spitalul de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu” să devină centru regional de diagnostic şi tratare a bolilor pulmonare.

Sursa: agerpres

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.