Spitalul de Urgenta Floreasca are o noua Unitate de Primiri Urgente

Spitalul de Urgenta Floreasca are o noua Unitate de Primiri Urgente

0

1633_articolSpitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală are o nouă Unitate de Primiri Urgenţe. Clădirea a fost inaugurată în data de 3 decembrie 2012, în prezenţa mai multor oficialităţi, printre care şi ministrul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, foştii ministri ai Sănătăţii, Cseke Attila şi dr. Vasile Cepoi, premierul Victor Ponta, precum şi reprezentanţi ai Spitalului Floreasca.

“Sunt onorat să mă aflu aici, la inaugurarea noii clădiri a Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Floreasca. Este un pas înainte. Spitalul Floreasca poate conta pe Guvern. Pot spune cert că Guvernul sprijină toate iniţiativele de modernizare a spitalelor şi este alături de toţi cei care doresc să realizeze acest lucru”, a declarat premierul Victor Ponta la inaugurarea UPU de la Spitalul Floreasca.

De asemenea, ministrul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a dat asigurări că astfel de iniţiative, care să ducă la renovarea şi modernizarea spitalelor, vor fi întotdeauna susţinute de instituţia pe care o conduce. „Avem în prezent cinci unităţi de primiri urgenţe reorganizate şi dotate de către Ministerul Sănătăţii, la nivel european. Alături de Spitalul Universitar, Spitalul Judeţean din Tg. Mureş, Spitalul Judeţean Constanţa şi cel din Satu Mare, Floreasca beneficiază de o UPU modernă. Aceste investiţii fac parte din strategia noastră prin care vrem să creştem numărul pacienţilor trataţi, dar şi calitatea serviciilor medicale care în urgenţă este în corelaţie directă cu dotarea de care beneficiezi”, a precizat dr. Raed Arafat, ministrul Sănătăţii. 

În ceea ce priveşte noua Unitate de Primiri Urgenţe, „ secţia este dotată cu 35 de paturi, are şi o sală de decontaminare. În seara asta (n.r. 3 decembrie 2012) aparatura din vechiul UPU va fi mutată în noua clădire, iar de mâine, de la primele ore, vor fi primiţi şi pacienţii. Cazurile majore vor avea prioritate. Cât despre personalul medical, trebuie să vă spun că au fost angajate cinci asistente în urma unui concurs desfăşurat la începutul lunii noiembrie 2012. De asemenea, pe 29 noiembrie 2012 s-a susţinut un examen pentru alţi trei medici. În momentul de faţă pot spune că deţinem necesarul de cadre medicale, acestea fiind pregătite pentru a-şi primi pacienţii”, a declarat dr. Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca.

Noua Unitate de Primiri Urgenţe a beneficiat de o investiţie totală de peste 12.000.000 lei. Cea mai mare parte a fondurilor, peste 10 milioane de lei, provine din bugetul Ministerului Sănătăţii şi a fost utilizată pentru construirea unui nou corp de clădire, consolidarea clădirii vechi a UPU, dar şi pentru refacerea circuitelor funcţionale. Peste 1.300.000 de lei au fost cheltuiţi, printr-un Program al Băncii Mondiale, pentru achiziţionarea echipamentelor de urgenţă cu care a fost dotată unitatea. O parte din mobilierul achiziţionat, în valoare de 80.000 lei, a fost asigurată din donaţiile populaţiei de 2%.

Proiectul de modernizare a UPU Floreasca a început în anul 2010, iar în urma investiţiei capacitatea de tratare a crescut de la 8 paturi de urgenţă la 35. Dacă atunci când existau 8 paturi de urgenţă în UPU Floreasca puteau fi trataţi 450 pacienţi /zi, în medie, în urma investiţiei se aşteptă ca această capacitate să crească de aproximativ 4 ori. De asemenea, suprafaţa UPU a crescut la 1000 mp, şi se întinde pe 3 nivele. Urmează lucrările de renovare ale unităţii vechi.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.