Spitalul Monza: interventii cardiace la copii

Spitalul Monza: interventii cardiace la copii

0

Proiectul “Inima copiilor – Interventii cardiace in Romania” se va desfasura in perioada 2014-2016 in beneficiul copiilor cu malformatii cardiovasculare. in cadrul proiectului, la centrul de chirurgie cardiovasculara pediatrica de la Spitalul Monza se vor realiza 36 de interventii.

inimaPrimele interventii din acest proiect, la Spitalul Monza, vor avea loc vineri, 18 iulie: un baietel de zece luni si unul de un an si o luna, ambii cu diagnosticul de canal atrioventricular comun partial (o malformatie congenitala asociata de cele mai multe ori cu Sindromul Down), copilul mai mare avand si atriu unic.

“In timp ce romanii trimit copiii la spitalele din Germania sau Italia, iata ca organizatiile internationale au ales Romania pentru interventiile cardiovasculare — aceleasi conditii, la preturi de cinci ori mai mici. Pe langa acest proiect social, prin intermediul Fundatiei Monza, sustinem interventiile a 2-3 copii romani pe luna”, a spus Luca Militello, director general la Spitalul Monza Romania, parte a grupului italian “Policlinico di Monza”. Spitalul Monza cuprinde toate specialitatile inimii intr-un singur loc: Cardiac Center ofera servicii de diagnostic, tratament si recuperare. Copiii cu afectiuni ale inimii au un centru dedicat, singurul de acest fel in domeniul privat din Romania: Cardiopediatric Center.

Interventiile vor fi realizate de Dr. Mircea Cotul, chirurg cardiovascular pediatric, sef de sectie Cardiopediatric Center – Spitalul Monza, fiind asistat de Dr. Stefano Marianeschi, chirurg cardiovascular pediatric la Spitalul Niguarda di Milano, colaborator permanent A.S.V.I.

De ce a fost ales Spitalul Monza: pentru ca serviciile medicale sunt la standarde europene

“Am ales Spitalul Monza din Romania pentru ca serviciile medicale sunt la standarde europene: echipa multidisciplinara specializata si cu o experienta vasta de lucru impreuna (17 ani in aceeasi formula), infrastructura cu circuite speciale, echipamente de ultima generatie, metode de tratament moderne, ingrijire medicala centrata pe confortul pacientului. Ne-a bucurat sa descoperim un loc in care conditiile medicale de exceptie sunt la preturi convenabile”, a afirmat Forti Umberto, fondator si Presedinte A.S.V.I. Italia.

“Este binecunoscut faptul ca malformatiile congenitale la copii sunt o problema la nivel mondial. 80% dintre acesti copii provin din medii sarace. Prin intermediul programului “Children’s heart”, in perioada 2005-2014, au fost salvate vietile a peste o mie de copii cu afectiuni severe ale inimii. Cu ajutorul echipei Spitalului Monza, speram sa salvam si mai multe vieti”, a spus Stefano Oltolini, coordonator programe internationale la Fundatia “Aiutare i bambini”. care, in cei 14 ani de activitate, a sprijinit peste un milion de copii, finantand 1.145 de proiecte din 72 de tari. Datorita programului “Children’s heart”, in perioada 2005-2014 au fost salvate vietile a peste o mie de copii cu afectiuni severe ale inimii.

Spitalul Monza este situat in Bucuresti, str. Tony Bulandra nr. 27 – Sector 2, telefoane 031 225 25 00; Fax.: 031 225 25 80.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.