Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti va avea cel mai modern bloc operator din Romania

Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti va avea cel mai modern bloc operator din Romania

0

Cel mai modern bloc operator din Romania va functiona, pana la Paste, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti! Acolo, ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu a inspectat stadiul lucrarilor si a inaugurat Centrul de donare transfuzionala.

”…spitalul bucurestean va beneficia de cel mai modern bloc operator din Romania”, a precizat Ministerul Sanatatii. Blocul operator va fi dotat cu echipamente de ultima generatie si vor exista circuite total separate pentru personalul medical si pentru deseuri.  ”Cele 11 noi sali de operatii se vor adauga salilor de operatii existente (opt – n.r.), astfel incat zilnic se vor putea efectua 77 de operatii”, transmite MS, dupa ce ministrul a inspectat stadiul lucrarilor.

La Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti sunt internati anual 65.000 de pacienti, iar multi dintre acestia necesita interventii chirurgicale. “Vor avea de caştigat atat pacientii, cat şi medicii. Salile sunt gata, mai avem de luat echipamentele medicale, adica masa de operatii, aparate de anestezie, şi cele nemedicale, adica partea de climatizare. Sunt necesare echipamentele aferente a 11 sali de operatii. Daca insumam tot vom merge la o estimare de 5 milioane de euro, cam pe aici, vor fi echipamente de ultima generatie”, a declarat managerul de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti Catalin Carstoiu, citat de Mediafax. Potrivit aceleiasi surse, Carstoiu a precizat: ”Vor fi doua sali tampon pentru politrauma. Va exista o scadere majora a timpului de interventie. Şi de asemenea, trebuie sa mentionez, avem un bloc operator pentru chirugia cardiaca. (…) Clinica de chirugie cardiaca am realizat-o cu ajutorul unui medic roman care a lucrat in strainatate şi a revenit acasa”.

Tot la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, Nicolae Banicioiu a inaugurat Centrul de donare transfuzionala

“Incepand de astazi se poate dona sange si la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti. Am inaugurat punctul de colectare a sangelui intr-un spatiu modern, dotat cu echipamente noi si la standarde europene. Este al doilea punct redeschis dupa cel de anul trecut de la Spitalul Fundeni. Si nu ne vom opri aici. Pacientii internati anual in regim de spitalizare continua pot avea acces in caz de necesitate, mult mai usor la sange si derivate din sange, iar apartinatorii sau cei dornici sa doneze o pot face si aici, scurtand astfel traseul produselor din sange. Anul trecut am promis redeschiderea acestor puncte de colecta in marile spitale pentru a evita discontinuitatile in colectare”, a declarat ministrul Sanatatii (foto www.facebook.com/nicu.banicioiu).

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.