Spitalul Victor Babes Timisoara are sectie de terapie intensiva

0

552_articolMiercuri a fost inaugurată la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, la standarde europene, secţia de Anestezie Terapie Intensivă (ATI).

Medicii de specialitate vor putea lucra şi la Spitalul Judeţean şi la “Victor Babeş”.

“Lipsa de personal medical este, poate, cea mai gravă, serioasă şi ignorată problemă din sănătate, acum. Printr-un contract de prestări servicii, colegii mei tineri de la Anestezie-Terapie Intensivă din Spitalul Judeţean Timişoara vor asigura permanenţa în compartimentul de la Spitalul ‘Victor Babeş’, rezolvând lipsa de personal de aici, iar, pe de altă parte, putând să câştige mai bine şi să nu mai plece în străinătate”, a afirmat prof. univ. dr. Dorel Săndesc, şeful Secţiei ATI a Spitalului Judeţean Timişoara.

Secţia de Anestezie Terapie Intensivă are trei saloane cu câte două paturi. În acest compartiment se vor trata  cazurile grave de boli infecţioase.

“Ceea ce vedeţi aici înseamnă standard european de îngrijire. Datorită acestei secţii, fiecărui pacient îi va creşte şansa de viaţă (…)”, a declarat prof. dr. Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infecţioase ‘Matei Balş’ din Bucureşti, prezent la inaugurare.

Compartimentul de terapie intensivă din cadrul Spitalului Victor Babeş Timişoara este parte a proiectului privind controlul gripei aviare şi capacitatea de pregătire şi de reacţie la pandemia umană. Proiectul a fost iniţiat în 2006 de prof. Dr Adrian Streinu Cercel şi a fost finanţat printr-un împrumut al Băncii Mondiale.

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.