Sprijin medical pentru refugiatii din Ucraina. Asociatia OncoHelp-Centrul de Oncologie OncoHelp din Timisoara asigura tratamente gratuite bolnavilor oncologici ajunsi in Romania

Sprijin medical pentru refugiatii din Ucraina. Asociatia OncoHelp-Centrul de Oncologie OncoHelp din Timisoara asigura tratamente gratuite bolnavilor oncologici ajunsi in Romania

1

Tragedia din Ucraina si valul de refugiati care fug din calea razboiului duc la o mobilizare uriasa a romanilor care sar in ajutorul vecinilor. Pe langa alimente, haine si adapost, este nevoie, insa, si de sprijin medical pentru copiii, mamele si bunicii ajunsi in tara noastra.

Asociatia OncoHelp-Centrul de Oncologie OncoHelp se afla in prima linie a celor care vin in ajutorul acestor oameni, unii dintre ei grav bolnavi, care au nevoie de tratamente indelungate, pe care trebuie sa le urmeze ca sa traiasca. Centrul de Oncologie OncoHelp Timisoara ofera gratuit refugiatilor ucrainieni servicii medicale de oncologie, radioterapie, hematologie, endoscopie digestiva superioara si inferioara, imagistica medicala.

 

“Misiunea noastra a fost, inca de la inceput, aceea de a lupta alaturi de pacientii oncologici impotriva unui inamic de multe ori extrem de agresiv. Acestia fac parte din cea mai vulnerabila categorie de persoane, iar renuntarea la tratamente ori amanarea lor din cauza situatiei in care se afla le poate fi fatala. Multi dintre cei care au fost nevoiti sa isi paraseasca locuintele sunt acum fara tratament. Iar pacientii oncologici au nevoie nu doar de cazare, hrana sau de cateva tablete, ci de chimioterapie sau chiar radioterapie. Asociatia OncoHelp a fost intotdeauna in prima linie si si-a oferit sprijinul. Asa facem si acum. Medicii nostri ii vor consulta gratuit pe refugiatii care au nevoie de investigatii oncologice, iar colegii nostri din radioterapie pot sa ii ajute sa isi continue tratamentul”, spune dr. Valeriu Ioan Boruga manager Asociatia OncoHelp.

Mai mult, Asociatia OncoHelp-Centrul de Oncologie OncoHelp poate oferi cazare unui numar de zece familii de refugiati ucrainieni.

Centrul de Oncologie OncoHelp a pus la dispozitia refugiatilor, care au nevoie de tratamente, mai multe numere de telefon pe care le-am transmis autoritatilor, organizatiilor si asociatiilor non-guvernamentale care gestioneaza, respectiv sprijina criza umanitara de la frontierele Romaniei.

 Acestea sunt 0256/495 403; 0356/ 460 995 sau 0753/595959.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Sprijin medical pentru refugiatii din Ucraina. Asociatia OncoHelp-Centrul de Oncologie OncoHelp din Timisoara asigura tratamente gratuite bolnavilor oncologici ajunsi in Romania • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.