SRCCV 2011

0

741_articolÎn perioada 22 – 25 septembrie 2011 la Hotel Sport – Poiana Braşov, Societatea Română de Chirurgie Cardiovasulară (S.R.C.C.V.) organizează cel de-al 7-lea Congres Naţional al Societăţii Române de Chirurgie Cardiovasculară. 

Prof. Dr. Vlad Anton Iliescu, Preşedinte Congres, Preşedinte Societatea Română de Chirurgie Cardiovasculară:

”Congresul National SRCCV 2011 reprezinta cadrul optim pentru dezbaterea celor mai moderne tendinte in specialitatea noastra. Acest eveniment stiintific are loc intr-un moment in care chirurgia cardiovasculara in Romania este la un nivel calitativ foarte bun (se poate constata din datele statistice – mortalitate, tipuri de interventii, s.a.) dar functioneaza la nivel de avarie, cu un buget la 1/2
fata de anul trecut si la 1/5 fata de un necesar decent. Patologia cardiovasculara este in crestere, cardiologia s-a dezvoltat,  pacientii candidati la operatii programate sunt tot mai multi. Sistemul de urgenta s-a dezvoltat foarte bine si, in consecinta, tot mai multi pacienti cu boli grave ajung in timp util in marile centre de chirurgie cardiovasculara unde sunt operati, dar cu costuri de
5-10 ori mai mari fata de un caz cronic. Din pacate aceasta restrangere financiara, acutizata in ultimii ani, expune in primul rand pacientii si ne pune in fata unor decizii greu de luat pe plan medical si administrativ.  In ciuda acestei situatii, incercam sa progresam, mentinandu-ne in actualitate. ”

Ca noutate, Congresul Naţional SRCCV 2011 are ca baza a conceptului de organizare dialogul şi colaborarea interdisciplinară, concretizat prin participarea, alăuri de chirurgi, a numeroşi şi distinşi colegi cu experienţă în domeniile anesteziei şi terapiei intensive, cardiologiei, cardiologiei intervenţionale şi circulaţiei extracorporale; vor fi prezenţi specialişti de prestigiu din România, Marea Britanie, Grecia, Franţa, Italia, Polonia, Republica Moldova.

În dezvoltarea individuală a medicilor practica este foarte importantă, dincolo de participarea la prezentări teoretice. Astfel, în  cadrul Congresului, tinerii rezidenţi şi specialşti vor avea ocazia să aplice manevrele de chirurgie cardiacă la workshop-ul
hands-on organizat.

O altă noutate, va fi premierea colegilor tineri, autori de postere, la 3 categorii : chirurgie cardiacă, chirurgie vasculară si cardiologie.

Cu ocazia Congresului va fi lansat REGISTRUL NATIONAL AL DISECTIILOR DE AORTA – RENADA -, aplicaţie on-line, realizată
şi operată împreuna cu Societatea Româna de Cardiologie, registru în care, orice medic din România, cu acces la internet, va putea înregistra în timp real cazurile de disecţie de aorta, beneficiând automat de statutul de cercetător .

Stimularea dezvoltarii profesionale în cadrul simpozionului dedicat cadrelor medii asigură creşterea suportului teoretic al acestei categorii extrem de importante de colaboratori în practica medicală.

Dezbaterile ştiinţifice din cadrul Congresului vor cuprinde următoarele tematici:

 • Chirurgie Cardiacă
 • Actualităţi în chirurgia coronariană
 • Sindroamele aortice acute
 • Chirurgia modernă a valvulopatiilor
 • Ecografia în chirurgia cardiacă
 • Implantarea valvelor transcateter
 • Chirurgia bolilor congenitale
 • Urgenţele în chirurgia cardiacă
 • Chirurgie Vasculară
 • Chirurgia endovasculară a anevrismelor toraco-abdominale
 • Ischemia critică a membrelor inferioare
 • Anevrismele aortei abdominale
 • Chirurgia carotidiană
 • Simpozionul cadrelor medii
 • Managementul pacientului în sala de operaţie
 • Circulaţia extracorporeală
 • Îngrijirea pacientului în ATI

În paralel cu Congresul SRCCV se desfăşoară expoziţia medicală specializată care reuneşte un numar de 20 companii de prestigiu ce oferă participanţilor posibilitatea de a intra în contact direct cu reprezentanţii acestora.

Pentru informaţii permanent actualizate cu privire la Congresul SRCCV 2011, vă invităm să accesaţi pagina oficială a evenimentului www.srccv.com, Sectiunea “Congresul Naţional”.

Management Congres: Ralcom Exhibitions srl

Persoana de contact: Raluca Mitu

Telefon: 0722.329.182

Fax: 021 212 27 02

Email: raluca.mitu@ralcom.ro

Web-site: www.srccv.com

comunicat de presa

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.