Stagii de practica in ortopedie pentru 150 de studenti la medicina

0

Un numar de 150 de studenti la medicina au ocazia sa participe la un program vizand stagii de practica in ortopedie, finantat din bani europeni. Studentii au parte si de consiliere profesionala – vezi in ce sens!

Se urmareste familiarizarea acestor studenti cu practica medicala

Stagiile de practica in ortopedie sunt organizate la Spitalul de Urgenta Elias din Bucuresti, sub indrumarea coordonatorului de program, doctor Nae Gheorghiu. Programul este cofinantat din fonduri europene si costa 375.000 de euro.

Menirea acestui proiect este de a familiariza studentii cu practica medicala, deoarece presupune desfasurarea unor activitati unde vor relationa direct cu pacientii, vor lua parte la stabilirea diagnosticului si a atitudinii terapeutice si vor participa activ la aplicarea unor metode de tratament, anunta oganizatorii. De asemenea, studentii participanti vor fi consiliati in vederea alegerii unei specializari care sa li se potriveasca si pe care sa o practice cu profesionalism.

Cazuri abordate in clinica de ortopedie a Spitalului Elias

“Clinica de Ortopedie si Traumatologie a Spitalului Universitar de Urgenta Elias este o clinica matura, ea a fost infiintata in 2004. S-a dezvoltat permanent prin organizarea si dotarea cu aparatura moderna, performanta. Acest lucru a fost posibil datorita constiintei profesionale a medicilor, atât a celor care au initiat clinica cat si a acelor care s-au alaturat pe parcursul anilor”, a precizat coordonatorul programului, doctorul Nae Gheorghiu. El a adaugat ca unii dintre medici sunt recunoscuti atât in tara cât si in strainatate – fac parte din bordul de conducere a unor societati profesionale de prestigiu.

In clinica de ortopedie a Spitalului Elias sunt abordate majoritatea patologiilor ortopedice. in cursul unui an au fost efectuate peste 450 de implanturi endoprotetice de prima intentie si de revizie, 200 de interventii artroscopice, nu mai putin de 100 de interventii chirurgicale tumorale si au fost tratate peste 500 de cazuri de fracturi.

Motivarea studentilor pentru a se implica si pentru a invata cât mai mult in timpul stagiilor de practica profesionala se va realiza si prin organizarea de concursuri cu premii. Sunt oferite 15 premii in bani pentru cei mai buni dintre acestistudenti inscrisi, in valoare totala de 2.000 de lei.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.