Stagiu de practica pentru studenti – ocazie unica!

0

Practica ne omoara, e exact ceea ce e nevoie, e o ocazie unica! Asa ca viitorii medici au pus accentul pe practica – unde, cand, cum, vezi aici!

O ocazie unica pentru studenti de a face ecografii!

Programul de stagii de practica in obstetrica si ginecologie pentru studenti la medicina a inceput in aceasta vara, in luna iulie, si s-a desfasurat la Spitalul Sf. Ioan, Maternitatea Bucur din Bucuresti, sub coordonarea managerului de proiect, conf. univ. Liana Ples. Valoarea proiectului a depasit 1,5 milioane de lei.

Stagiul de practica a reprezentat o ocazie unica pentru studenti de a face ecografii! Studentii au avut prilejul de a exersa consultul ginecologic, examenul ecografic, au participat la nasteri spontane si prin operatie cezariana, operatii ginecologice, laparoscopii, histeroscopii si colposcopii.

“La centrul de simulare s-au practicat manevre specific chirurgicale, precum efectuarea de noduri si suturi, simulare laparoscopica, nastere spontana, dar si lucrul in echipa in cadrul scenariilor pentru cazuri obstetricale. in cadrul proiectului nostru au fost premiati 16 studenti cu suma de 2.000 lei fiecare. Am dobandit cu aceasta ocazie experienta pentru dezvoltarea si organizarea de proiecte din care sa beneficieze personalul medical si studentii, ceea ce ne va incuraja ca pe viitor sa accesam programe similare”, a declarat conf. univ. Liana Ples.

Ce spun studentii despre aceasta perioada de practica?

Iata cateva opinii:

“Cel mai mult ne-au folosit acele ore petrecute la centrul de simulare, unde am avut parte de training si de manechine medicale ultraperformante ce ne-au permis sa ne transpunem in situatii medicale reale si sa vedem unde gresim, fara ca cineva sa aiba de suferit din cauza lipsei noastre de experienta. Noua, unor simpli studenti, ni s-a oferit ocazia unica de a face chiar ecografii, un lucru efectuat doar de medici“,

“Din punctul de vedere al pregatirii, a insemnat abordarea unor cunostinte cu aplicabilitate practica, adica exact ceea ce este nevoie in aceasta meserie, dupa principiul:
practica ne omoara. Am folosit cam toate notiunile predate pe parcursul programului, dar trebuie sa recunosc ca activitatea in centrul LifeSim mi-a permis sa inteleg atat partea teoretica cat si contextul in care sa folosesc notiunile; plus, este un loc bun pentru practica oricarui medic sau viitor medic”,

“Acest program a insemnat pentru mine
un pas mai aproape de meseria pe care mi-am ales-o, o integrare foarte buna in lumea medicala si in spatiul medical. Am asistat la operatii si asa mi-am dat seama ca mi s-ar putea potrivi specialitatea de chirurg, daca nu cumva chiar medic ginecolog, obstetrician. A fost foarte utila si saptamana din centrul de simulare, unde am facut pentru prima data noduri si suturi, am invatat sa pun un cateter venos central si am simulat chiar si cateva nasteri pe cale naturala“.

La practica au participat 169 de studenti de la UMF Carol Davila: practica a avut o perioada de trei saptamani pentru fiecare student. Studentii au desfasurat doua saptamani de activitate la maternitatea Bucur si o saptamana in centrul de simulare LifeSim, aceasta fiind si noutatea cu care a venit acest program.

Share.

Leave A Reply