Stare de urgenta in New York, din 3 decembrie, in asteptarea variantei Omicron

Stare de urgenta in New York, din 3 decembrie, in asteptarea variantei Omicron

1

New York intra in stare de urgenta din data de 3 decembrie. Masura a fost luata de guvernatorul statului, care a motivat decizia ca fiind o una anticipativa si care va ajuta statul sa se pregateasca pentru cazul in care varianta Omicron va ajunge peste Ocean. Procedura permite autoritatilor sa faca achizitii, sa creasca capacitatea spitalelor si, eventual, sa limiteze procedurile neesentiale.

“Vedem semnale de avertizare ca urmeaza un varf pandemic in aceasta iarna si, desi noua varianta Omicron nu a fost inca detectata in statul New York, este doar o chestiune de timp”, a spus guvernatorul Kathy Hochul.

Guvernatorul statului New York-ului, Kathy Hochul, a declarat ca este o procedura legala ce va permite autoritatilor sa ia rapid anumite tipuri de decizii, in anticiparea unei cresteri a infectarilor cu tulpina Delta a coronavirusului, dar si pentru cazul in care varianta Omicron va ajunge in SUA.

Starea de urgenta permite proceduri rapide

Declararea starii de urgenta le va permite autoritatilor sa faca achizitii in procedura rapida, va putea fi angajat personal suplimentar, capacitatea spitalelor va fi marita si, la nevoie, departamentul local de sanatate publica va putea limita procedurile neesentiale si care nu reprezinta urgente, ca sa faca loc in spitale bolnavilor de COVID-19.

Peste 90% dintre adultii statului New York au cel putin o doza de vaccin anti-COVID-19.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Stare de urgenta in New York, din 3 decembrie, in asteptarea variantei Omicron • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.