Starea ranitilor i-a speriat si pe francezi

Starea ranitilor i-a speriat si pe francezi

0

Sapte chirurgi, simultan la un singur om! Intr-un singur spital, de raniti se ocupa 40 de chirugi si 25 de rezidenti: medicii francezi ne-au zis, sustine ministrul Sanatatii, ca ei nu cred ca pot face fata la asa ceva!

Cum sunt operati ranitii: un chirurg la fata, altul la mana, altul la picior

Ranitii nu sunt in stare grava, ci intr-una fara precedent, sustine Nicolae Banicioiu. “Unul la fata, altul la mana, altul la picior, si tot asa. Francezii ne-au zis ca ei nu cred ca pot face fata la asa ceva. O echipa are sase – sapte chirurgi. O echipa completa are cam 10-15 persoane. Numai la Floreasca sunt 40 de chirugi si 25 de rezidenti. Pe langa Spitalul de Arsi, exista clinici de chirugie plastica, reparatorie si arsuri si in marile spitale de urgenta. Spitalele au facut dovada unor echipe medicale foarte bine pregatite”, a declarat, potrivit Mediafax, ministrul Sanatatii.

Medici francezi in Romania: nu am cunoscut niciodata o astfel de situatie

Profesorul Marc Chaouat, secretarul general al Societatii Franceze de Studiere si Tratare a Arsurilor, a sosit in Romania impreuna cu un alt medic francez, Vincent De Broucker. “Am vazut mobilizarea de care colegii nostrii dau dovada, este o situatie cu care rar te intalnesti in experienta profesionala. Am o experienta de peste 20 de ani, dar nu am cunoscut niciodata o astfel de situatie cu un numar atat de mare de pacienti in stare grava care sa fie tratati in acelasi timp”, a afirmat, potrivit aceleiasi surse, Marc Chaouat, care este medic la Centrul de Tratare a Victimelor Arsurilor Grave din Spitalul St. Louis din Paris.

Peste 130 de persoane care au suferit arsuri in incendiul din clubul bucurestean Colectiv sunt internate in 11 spitale. Numerosi pacienti sunt in stare critica si se asteapta ca totalul deceselor – 32 pana marti dupa-amiaza – sa creasca.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.