Stem SURE recolteaza si tesut de cordon ombilical

Stem SURE recolteaza si tesut de cordon ombilical

0

815_articolStem SURE, compania daneză de recoltare a celulelor stem, premiată de către autorităţile competente române ca cea mai performantă companie de profil şi având aproape 10 ani de experienţă în domeniul recoltării, procesării şi stocării de celule stem, anunţă lansarea unui nou produs  – RECOLTAREA DE ŢESUT DE CORDON OMBILICAL.

Stem SURE a decis completarea portofoliului prin punerea la dispoziţia pacienţilor români a unei noi proceduri la nivel mondial, şi anume recoltarea de ţesut de cordon ombilical, respectiv a celulelor stem mezenchimale existente în acesta.

Sângele cordonului ombilical a demonstrat, de-a lungul ultimelor decenii, faptul că valoroasele celule stem pe care le conţine pot fi folosite cu succes în tratamentul unor boli grave, în special boli ale sângelui , ce pun în pericol viaţa. Sângele cordonului ombilical conţine în primul rând celule stem hematopoietice, dar şi o mică cantitate de celule stem mezenchimale. Ţesutul cordonului ombilical, mai precis gelatina Wharton, prezintă însă celule stem mezenchimale din abundenţă. Aceste celule au proprietăţi unice, cu potenţialul de a fi folosite în tratamente viitoare, în terapii genice sau de către Medicina Regenerativă.

La nivel mondial recoltarea de ţesut ombilical este o practică nouă, ale cărei beneficii nu sunt încă dovedite. Există însă speranţă, la fel ca şi în alte situaţii similare, că acest tip de serviciu să se dovedească folositor pentru pacienţii care îl solicită.

Numărul mare de solicitări din România a convins Stem SURE să introducă noul produs în portofoliul său. Din acest motiv şi datorită faptului că Stem SURE este o Companie al cărei fundament este bazat pe valori etice şi morale,aducem la cunoştinţă părinţilor câteva aspecte importante legate de stocarea ţesutului de cordon ombilical, şi anume faptul că la nivel mondial practica recoltării cordonului  ombilical este încă nestandardizată, nu cunoaşte un istoric de utilizare ca tratament standard (faţă de cele peste 20.000 de transplanturi efectuate cu celule stem din sângele cordonului ombilical) şi se afla încă în faza de studiu în ceea ce priveşte cea mai bună modalitate de prelucrare a materialului recoltat.

Stem SURE îşi face datoria de deschizător de drumuri pentru părinţii ce vor lua în considerare recoltarea de ţesut de cordonul ombilical, în primul rând prin oferirea serviciului de procesare şi stocare a produsului biologic, precum şi prin informarea permanentă şi competenţa a acestora asupra evoluţiei acestui tip de serviciu, astfel încât părinţii să poată decide în cunoştinţă de cauză dacă noul produs li se potriveşte sau dacă este de interes pentru viitorul familiei.

Stem SURE, banca daneză de recoltare şi stocare celule stem, cea mai mare bancă de celule stem din Scandinavia şi una dintre cele mai respectate instituţii de profil din lume, va da posibilitatea de a beneficia, prin stocarea celulelor stem hematopoietice, de tratamente considerate standard astăzi dar foarte greu acesibile atunci când nu dispunem de proba de celule stem (transplant pentru leucemie de exemplu), şi totodată şansa, ca pe viitor, să aveţi acces şi la alte tipuri de tratamente, având la bază utilizări nou descoperite ale celulelor stem, fie hematopoietice, fie mezenchimale.

Dr Bogdan Ivanescu, Presedintele Stem SURE:  „Începând de astăzi,  pacienţii Stem SURE au posibilitatea de a opta şi pentru accesarea serviciului de recoltare şi stocare a tesutului de cordon ombilical în deplină cunoştinţă de cauză, pe lângă recoltarea sângelui placentar pentru care suntem deja apreciaţi. Recoltare tesutului ombilical, fara a fi punctul central al activităţii noastre, este lansată şi pusă la dispoziţia părinţilor din România astăzi, demonstrand o dată în plus calitatea serviciilor medicale şi ştiinţifice pe care le oferim.”  

www.stemsure.ro

comunicat de presa

Sursa: Televiziunea Medicala

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.