STS: cat de buni suntem in materie de... 112

STS: cat de buni suntem in materie de… 112

0

Romania se situeaza printre statele membre cu cei mai buni timpi de reactie (sub 10 secunde) si o acuratete sporita in localizarea apelantilor la numarul unic de urgenta 112, sustine Serviciul de Telecomunicatii Speciale. STS ne arata cat de buni suntem in materie de… 112!

“Accesul la numarul de urgenta 112 si in general la serviciile telefonice de urgenta reprezinta o cerinta importanta pentru cetatenii europeni. Numarul unic de apel 112 este un prim exemplu al modului in care reglementarile europene din domeniul telecomunicatiilor au avut un impact direct asupra fiecarui cetatean european. Este important ca cetatenii sa aiba incredere in serviciile oferite la apelarea 112, ii citeaza cei de la www.112.ro pe reprezentantii de la Comisia Europeana.

Localizarea apelantilor la 112, dupa controversele legate de accidentul din Muntii Apuseni

Tara noastra face parte dintre cele cinci state membre care reprezinta exemple de buna practica in termen de furnizare a datelor necesare pentru analiza sistemului, precizeaza STS. Iata cum arata 112, potrivit Serviciului de Telecomunicatii Speciale, in… cifre:

– timpul mediu de reactie este de 3,68 secunde si este inregistrat in cazul a 94,63% dintre apelurile la numarul 112;
– in ce priveste localizarea apelantilor, doar in 2% dintre cazuri ea nu este posibila, acuratetea localizarii fiind de 97,20% pentru retelele de telefonie fixa si de 99,27% pentru cele de telefonie mobila. In cazul tarii noastre, atat folosirea numarului 112 cat si localizarea apelantului functioneaza si in roaming.
– in urma campaniilor de educare si informare desfasurate de catre Serviciul de Telecomunicatii Speciale, in tara noastra, numarul de apeluri false la 112 a scazut in ultimii ani cu aproximativ 25% si se situeaza la circa 65 de procente, inscriindu-se in media inregistrata si in statele europene cu traditie in domeniu.

”Pe ansamblul Uniunii, Comisia Europeana a facut apel la toate statele membre sa isi intensifice eforturile in vederea unei mai bune localizari a apelantilor si pentru facilitarea accesului la numarul unic de urgenta 112 a persoanelor cu dizabilitati”, anunta Serviciul de Telecomunicatii Speciale.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.