Studentii timisoreni, inca o actiune de donare de sange

Studentii timisoreni, inca o actiune de donare de sange

0

Actiuni studentesti de donare de sange, una dupa alta, la Timisoara! Dupa ”campionatul” de donare de sange al Universitatii Politehnica, intitulat “Supereroi pentru viata”, care a avut un real succes, urmeaza o actiune similara, care se va derula incepand de maine – vezi cine se implica!

Asociatia Studentilor in Stiinte Exacte din Universitatea Timisoara si Uniunea Nationala a Studentilor din Romania, in parteneriat cu Universitatea de Vest din Timisoara si Centrul de Transfuzie Sanguina – Timisoara organizeaza o sesiune de recoltare sangvina, din campania nationala „Sangele inseamna viata! Doneaza sange si/sau celule stem!”.

”Stiai ca cineva are nevoie de sange la fiecare 3 secunde si 60% din populatie va avea nevoie de sange la un moment dat in viata? In acelasi timp, doar 2% din populatie doneaza sange si nu exista substitut pentru sangele uman? ti-am atras atentia? Vrei sa ajuti ca necesarul anual al Romaniei de 500.000 de unitati sa poata fi atins?”, scriu organizatorii actiunii de donare de sange pe Facebook.

donare de sange

Actiunea de donare de sange, in incinta Centrului de Transfuzie Sanguina Timisoara

Cei interesati sa ia parte la aceasta donare de sange sunt asteptati in perioada 24-26 martie 2015, intre orele 8-13, in Centrul de Transfuzie Sanguina Timisoara (Str. Martir Marius Ciopec nr. 1), pentru a te alatura campaniei: ”In schimbul sangelui donat, vei primi un set de analize, ti se va masura tensiunea arteriala, temperatura corpului si ritmul cardiac. Vei mai beneficia de o zi libera (in cazul in care lucrezi) si de bonuri valorice, pentru a compensa sangele pierdut prin donare. Nu te-am convins pana acum? Afla ca donatorii de sange sunt adevarati eroi, iar sangele donat de tine va fi descompus in componente si vei putea sa ajuti pana la 3 vieti omenesti. Doneaza sange si/sau celule stem! Fii chiar tu un erou!”.

In cazul in care donatorii nu au buletinul in posesia lor, se poti legitima cu orice alt act oficial (carte de alegator, permis de conducere, pasaport).

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.