Studiu | Anticorpii dobanditi in urma infectarii cu noul coronavirus dureaza cel putin noua luni

1

Anticorpii dobanditi in urma infectarii cu noul coronavirus dureaza cel putin noua luni, potrivit unui studiu realizat de Imperial College London si Universitatea din Padova.

Cercetarea a fost realizata pe un esantion de 3.000 de locuitori din Vo’, un oras din nordul Italiei, aflat in carantina sup paza armatei la inceputul anului 2020. Acestia au fost testati pentru anticorpi in luna mai 2020 si, din nou, in noiembrie. Potrivit rezultatelor cercetarii, nivelurile de anticorpi se mentin ridicate, indiferent daca persoana infectata a dezvoltat sau nu simptome de COVID-19.

“Marea majoritate a infectiilor cu SARS-CoV-2 (coronavirus), indiferent de prezenta simptomelor, dezvolta anticorpi”, conform cercetarii publicate luni in jurnalul stiintific Nature Communications.

La sfarsitul anului trecut, ”nivelurile detectabile de anticorpi” s-au mentinut la 98,8 procente dintre persoanele care au contractat virusul in februarie sau martie.

Echipa de cercetatori a declarat ca a detectat chiar si cazuri de crestere a nivelului de anticorpi, ceea ce sugera ”potentiale reinfectari” si un posibil ”impuls dat sistemului imunitar”.

Vaccinurile ofera protectie intre sase si opt luni

Cele mai multe studii arata ca ca vaccinurile anti-coronavirusul ofera minimum sase pana la opt luni de imunitate impotriva variantelor initiale, cu toate ca studiul efectuat de Universitatea din Washington si publicat luna trecuta in jurnalul Nature sugereaza ca imunitatea ar putea fi “pentru totdeauna”, in functie de tipul de vaccin.

“Trebuie sa continuam sa monitorizam persistenta anticorpilor pentru perioade mai lungi de timp”, a precizat Enrico Lavezzo de la Universitatea din Padova, conducatorul echipei de cercetatori.

Enrico Lavezzo atrage atentia ca, potrivit cercetarilor, exista probabilitatea ca una din patru infectii sa fie raspandita in cadrul gospodariilor.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Studiu | Anticorpii dobanditi in urma infectarii cu noul coronavirus dureaza cel putin noua luni • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.