STUDIU: Consumul de usturoi crud de două ori pe săptămână reduce riscul de a dezvolta cancer pulmonar

STUDIU: Consumul de usturoi crud de două ori pe săptămână reduce riscul de a dezvolta cancer pulmonar

1

usturoiConsumul de usturoi crud doar de două ori pe săptămână poate reduce la jumătate riscul de cancer pulmonar, arată un nou studiu.

Un studiu efectuat în China a constatat că adulţii care consumă regulat usturoi crud, au fost cu 44% mai puţin susceptibili de a suferi de boală.

Mai mult, s-a constatat că usturoiul are capacitatea de a reduce cu 30 de procente riscul de dezvoltare a acestui tip de cancer, chiar şi în rândul indivizilor fumători (fumatul fiind principala cauză a cancerului de plămâni).

Aproximativ 40.000 de oameni pe an sunt diagnosticaţi cu cancer pulmonar în Anglia şi Ţara Galilor

Studii anterioare au arătat că usturoiul poate proteja plămânii împotriva diferitelor boli, precum și acela de a îndepărta alte afecțiuni maligne cum ar fi cancerul de colon.

Un studiu de la Universitatea din Australia de Sud a arătat că usturoiul ar putea reduce riscul de tumori intestinale cu aproape o treime.

În cea mai recentă anchetă, oamenii de stiinta de la Jiangsu Provincial Centre for Disease Control and Prevention ,  au comparat 1424 de pacienţi cu cancer pulmonar cu 4.500 de adulţi sănătoşi.

Fiecare dintre ei a fost intrebat de obiceiurile lor alimentare şi stilul de viaţă, inclusiv cât de des au consumat usturoi și dacă au fumat.

Rezultatele, publicate online in Cancer Prevention Research, au aratat că cei care au mâncat usturoi crud de cel puțin două ori pe săptămână au avut un risc mai mic de a face cancer pulmonar, chiar daca au fumat.

Oamenii de ştiinţă nu ştiu sigur dacă şi usturoiul gătit are acelaşi efect precum cel crud, însă cercetări anterioare au indicat că ingredientul cheie pare a fi o substanţă chimică din componenţa usturoiului, numită alicină.

Se presupune că aceasta are rolul de a reduce inflamaţiile din organism, acţionând ca un antioxidant şi reducând problemele produse de radicalii liberi. În plus, există nenumărate studii care au constatat că usturoiul are efect de reducere a efectelor răcelii şi ale malariei.

sursa: http://www.dailymail.co.uk/

 

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Un medicament nou ajută sistemul imunitar să ucidă cancerul

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.