STUDIU: ce s-ar fi intamplat daca nu se luau masurile de distantare sociala in Romania (VIDEO)

1

In urma unui studiu SEIR efectuat pe baza unor modele matematice dupa tipicul Empire College din Londra, se arata un aspect foarte important si bine de stiut, legat de ce s-ar fi intamplat daca nu se luat masurile de distantare sociala in Romania.

“Ce s-ar fi intamplat daca nu am fi aplicat aceste masuri de distantare sociala, de blocare a zborurilor aeriene si toate celelalte masuri care s-au luat de protectie cu masti a populatiei? Deci daca nu s-ar fi luat toate aceste masuri, se estimeaza in urma acestui studiu ca ne-am fi confruntat cu aproximativ 46.600 de forma grave de boala care ar fi depasit cu mult capacitatea sistemului de sanatate din Romania si ar fi dus mai mult ca sigur la blocarea acestui sistem iar aceste 46.600 de cazuri de boala grava ar fi dus la randul lor la 11.700 de decese.

Deci daca comparam ce ar fi putut sa fie in absenta masurilor cu ceea ce este acum in prezenta acestor masuri, consider ca atitudinea care a fost adoptata a fost una salvatoare de sanatate si de vieti.”, a spus Dr. Emilian Popovici, medic primar epidemiolog, sef catedra UMF Timisoara.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: STUDIU: ce s-ar fi intamplat daca nu se luau masurile de distantare sociala in Romania (VIDEO) • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.