Studiu: pensionarea tarzie poate ajuta la prevenirea dementei

Studiu: pensionarea tarzie poate ajuta la prevenirea dementei

2

 AlzheimerOamenii care întârzie pensionarea au un risc mai mic de a dezvolta boala Alzheimer sau alte tipuri de demență, arată un studiu de aproape o jumătate de milion de oameni din Franța.

Este de departe cel mai mare studiu realizat pe această temă, și spun cercetatorii concluzia are sens. Lucru tinde să țină oamenii activi fizic, și conectați social, provoaca mintea – toate lucrurile cunoscute pentru a ajuta la prevenirea declinului mental.

“Pentru fiecare an suplimentar de muncă, riscul de a face demență este redus cu 3,2 la sută”, a declarat Carole Dufouil, un om de stiinta de la INSERM, agenție a guvernului francez de cercetare în domeniul sănătății.

Aproximativ 35 de milioane de oameni din întreaga lume au demență, și cea mai cunoscută formă este Alzheimer. În SUA, aproximativ 5 milioane au Alzheimer – 1 din 9 persoane cu varsta de 65 ani și peste. Care sunt cauzele bolii nu este cunoscută și nu există nici un tratament care încetinesc progresia acesteia.

Cercetatorii au folosit aceste înregistrări pe mai mult de 429,000 muncitori, dintre care majoritatea au fost negustori sau meșteșugari, cum ar fi brutari și tâmplari. Ei au fost în vârstă medie de  74  de ani și au fost pensionați de aproximativ 12 de ani.

Aproape 3 la suta au dezvoltat demență, dar acest risc a fost mai mic pentru fiecare an de vârstă la pensionare. Cineva care sa retras la 65 de ani au avut un risc de aproximativ 15 la suta mai mic de a dezvolta demență, comparativ cu cineva iese la pensie la 60 de ani.

Noul studiu sugerează că “oamenii ar trebui să funcționeze atât timp cât doresc”, deoarece aceasta ar putea avea beneficii de sănătate.

 

sursa: http://www.npr.org

Share.

2 Comments

  1. Pingback: Cercetătorii au gasit o posibila metoda de vindecare a sindromului Down

  2. Pingback: Bautura care poate preveni demenţa!

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.