Studiu | Probleme de memorie si atentie, chiar si la noua luni dupa infectarea cu COVID-19

Studiu | Probleme de memorie si atentie, chiar si la noua luni dupa infectarea cu COVID-19

1

Cercetatorii de la Universitatea Oxford din Marea Brinarie au descoperit ca pacientii care au suferit o forma usoara de COVID-19 pot dezvolta probleme de memorie si atentie pe o perioada intre sase si noua luni dupa recuperare.

Un studiu realizat pe 136 de participanti a ararat ca persoanele care au avut o forma usoara de COVID-19 si care nu au prezentat simptome persistente dupa imbolnavire au suferit, totusi, de probleme de memorie si de atentie o lunga perioada de timp dupa recuperare.

Subiectii cercetarii, care nu raportasera alte simptome de lunga durata, au fost supusi unor teste pentru stabilirea abilitatilor cognitive si a memoriei. Cercetatorii au descoperit ca acestia si-au amintit cu dificultate experientele personale pana la sase luni dupa infectare.

Probleme de atentie, la mai multe luni dupa COVID-19

Participantii la cercetare care au avut memoria episodica afectata au dezvoltat si probleme de mentinere a atentiei pana la noua luni dupa infectare.

“Ceea ce este surprinzator este ca, desi persoanele care au avut COVID-19 nu mai aveau simptome in momentul testarii, ele au prezentat probleme de memorie si atentie”, a declarat dr. Sijia Zhao de la Departamentul de Psihologie Experimentala din cadrul Universitatii Oxford.

“Descoperirile noastre arata ca oamenii pot experimenta unele consecinte congnitive cronice luni de zile dupa infectare”, a adaugat dr. Sijia Zhao.

Oamenii de stiinta sustin, insa, ca atat memoria episodica, cat si si atentia revin la normal dupa sase, respectiv, noua luni de la infectarea cu COVID-19.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Studiu | Probleme de memorie si atentie, chiar si la noua luni dupa infectarea cu COVID-19 • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.