Studiu | Tratamentul AstraZeneca pe baza de anticorpi, ineficient in prevenirea COVID-19

1

Reprezentatii AstraZeneca au anuntat ca, potrivit unui studiu clinic privind o terapie cu anticorpi impotriva COVID-19 dezvoltat de compania farmaceutica, tratamentul nu este eficient. AZD7442, o combinatie de doi anticorpi monoclonali diferiti, nu a dovedit o reducere semnificativa a riscului de COVID-19 simptomatic dupa expunerea la virus.

La cercetare au luat parte adulti nevaccinati cu varste de peste 18 ani, care au avut contact cu o persoana infectata cu coronavirus in ultimele opt zile.

AZD7442 a redus riscul de a dezvolta o forma simptomatica de COVID-19 cu 33% in comparatie cu grupul placebo, ceea ce nu este semnificativ din punct de vedere statistic, au mai precizat reprezentantii companiei.

”Desi acest studiu nu si-a atins principalul obiectiv de a contracara infectarile simptomatice, suntem incurajati de protectia observata la participantii cu rezultate negative la testul PCR in urma tratamentului cu AZD7442”, a declarat Mene Pangalos, vicepresedinte executiv al AstraZeneca, intr-un comunicat.

Tratamentul cu anticorpi monoclonali face parte dintr-o clasa de medicamente care imita anticorpii naturali pe care organismul ii produce pentru a lupta cu o infectie.

Compania farmaceutica analizeaza tratamentul si intr-un studiu cu pacienti pre-expusi, precum si pentru prevenirea unor forme mai grave ale bolii.

Companiile rivale au primit aprobare pentru tratamente similare

Regeneron Pharmaceuticals Inc si Eli Lilly & Co au dezvoltat deja tratamente bazate pe anticorpi monoclonali impotriva COVID-19 care au primit autorizare in SUA. Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) a aprobat tratamentul cu Regeneron si analizeaza si alte medicamente similare.

Productia medicamentului pe baza de anticorpi va incepe in prima jumatate a anului viitor, in Portsmouth, New Hampshire.

AZD7442 este dezvoltat cu finantare din partea guvernului Statelor Unite. AstraZeneca va semna in martie un contract cu guvernul american pentru furnizarea a jumatate de milion de doze de de tratament.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Studiu | Tratamentul AstraZeneca pe baza de anticorpi, ineficient in prevenirea COVID-19 • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.