SUA cumpara 500 de milioane de doze de vaccin Pfizer ca sa le doneze statelor sarace

1

Surse apropiate administratiei Biden au dezvaluit ca presedintia americana vrea sa cumoere 500 de milioane de doze de vaccin anti-Covid-19 produse de compania farmaceutica Pfizer pentru ca, mai apoi, sa le doneze statelor care nu isi permit sa cumpere astfel de seruri. Potrivit celor trei surse, presedintele Biden va anuntat demersul in aceasta saptamana, la summit-ul G7 gazduit de Marea Britanie.

Fara comentarii

Pana in acest moment, niciun reprezentant al Casei Alba ori a producatorul Pfizer nu a comentat subiectul. De curand, administratia Biden a anuntat ca va dona 80 de milioane de doze de ser anti-Covid tarilor sarace, dintre care 60 de milioane vor ajunge in stocurile programului COVAX, iar restul vor fi donatii directe.

81 de milioane de doze pentru 129 de tari

Prin programul COVAX, Organizatia Mondiala a Sanatatii a reusit sa furnizeze 81 de milioane de doze de vaccin impotriva noului coronavirus catre 129 de state, dar s-a indepartat de obiectivul de a vaccina 20% din populatia tarilor sarace pana la finalul anului. Asta, in timp ce in SUA sau Marea Britanie, de exemplu, 50% din populatie este vaccinata. Pe de alta parte, in Africa sub 2% din populatie a fost vaccinata.

Strategiile de reducere a decalajelor intre tari privind procentul populatiei vaccinate, precum si un plan de incheiere a pandemiei de coronavirus vor fi teme centrale ale summit-ului G7.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: SUA cumpara 500 de milioane de doze de vaccin Pfizer ca sa le doneze statelor sarace • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.