SUA | Peste 600 de mii de decese asociate COVID-19, de la inceputul pandemiei

1

Peste 600 de mii de americani si-au pierdut viata, din cauza COVID-19, de la inceputul pandemiei, numar similar cu cel al deceselor cauzate de cancer, in 2019. Numarul deceselor a crescut galopant, de la primul deces inregistrat in februarie 2020 pana la 100 de mii in urmatoarele patru luni. Cea mai mare crestere s-a inregistrat iarna trecuta. Media s-a redus treptat odata cu startul campaniei de vaccinare, cand media zilnica a coborat de la 3.400 de decese la doar 340. Ultima suta de mii de decese a fost inregistrata in ultimele patru luni.

La nivel mondial, peste 3,8 milioane de persoane si-au pierdut viata din cauza noului coronavirus.

Tot mai multi americani refuza sa se vaccineze

In prezent, mai mult de jumatate din populatia americana eligibila a primit o doza de ser Covid, in timp ce 40% a primit schema completa.

Tot mai multe persoane refuza, insa, sa se vaccineze, iar trendul este ascendent, spun autoritatile. O mare parte dintre persoanele eligibile sunt indecise in privinta imunizarii. La jumatatea lunii, in Statele Unite se vaccinau chiar si 3,3 milioane de persoane zilnic, iar saptamana trecuta nu au fost mai mult de un milion, in decurs de 24 de ore.

Tot mai multe restrictii ridicate

Cu toate acestea, statele americane sunt in plin proces de ridicare a restrictiilor. Astazi, California, cel mai populat stat, a renuntat la cea mai mare parte a masurilor, in vederea pregatirii sezonului turistic si a revenirii economiei, iar statul Massachusetts a ridicat starea de alerta.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: SUA | Peste 600 de mii de decese asociate COVID-19, de la inceputul pandemiei • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.