Suedia | Persoanele vaccinate se vor putea intalni in grupuri, chiar si in interior, iar batranii vor putea merge la magazine la orice ora

1

Agentia de Sanatate Publica din Suedia a anuntat ca persoanele care au primit cel putin o doza de vaccin anti-COVID-19 vor avea unele beneficii. La trei saptamani dupa administrarea primei doze de vaccin, se pot intalni cu alte persoane, chiar si in spatii inchise. In institutiile de ingrijire a batranilor vor fi reluate toate activitatile comune, iar pensionarii vaccinati pot merge, din nou, la cumparaturi.

“Acum este in regula ca o bunica vaccinata sa-si imbratiseze nepotii”, a declarat seful Agentiei de Sanatate
 Publica, Johan Carlson.

 

Acesta a mai adaugat ca vorbim despre ”o usoara relaxare” a restrictiilor, dar in niciun caz, nici macar cei vaccinati nu vor putea inca sa revina la un mod de viata complet normal, intalnirile in grupuri foarte mari fiind in continuare interzise. De asemenea, angajatilor li se recomanda sa lucreze de acasa pe cat posibil.

Suedia inregistreaza cea mai mare rata de infectare din Europa, dupa San Marino. Astfel, autoritatile subliniaza ca, deocamdata, nu este momentul sa reduca restrictiile si pentru alte grupuri.

“Pana in prezent, nu s-au vaccinat suficiente persoane, astfel incat sa influenteze presiunea asupra 
sistemului de sanatate sau asupra raspandirii infectiei in general”, a spus ministrul Sanatatii, 
Lena Hallengren.

 

Campania, afectata de intarzierea livrarilor de vaccin si suspiciunile de tromboze

Pana acum, 20% din populatia Suediei a fost vaccinata cel putin cu prima doza, majoritatea sunt persoane de peste 60 de ani. Programul de vaccinare al Suediei a fost afectat din cauza problemelor legate de furnizarea vaccinului si a ingrijorarilor legate de potentialele efecte secundare generate de vaccinurile AstraZeneca si Johnson & Johnson. Suedia negociaza cu Rusia pentru achizitionarea vaccinului Sputnik, potrivit coordonatorului campaniei nationale de vaccinare.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: Suedia | Persoanele vaccinate se vor putea intalni in grupuri, chiar si in interior, iar batranii vor putea merge la magazine la orice ora • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.